Toptechnologie van Sirris tijdens het High Performance Cutting Congres

Van 31 mei tot en met 2 juni vindt in het Duitse Chemnitz de 7de editie van het High Performance Cutting Congres plaats. Een topevent over de huidige én toekomstige verspanende technologie en industrie. Ook Sirris neemt er actief aan deel, met enkele nieuwigheden van eigen makelij.

Op het High Performance Cutting Congres geven we twee presentaties over snelle, kostenefficiënte en innovatieve projecten met verspanende technieken. Die werkten we uit binnen een recent onderzoeksprogramma rond precisiebewerking. Het doel van het hele event? Samen met de andere organisaties, wetenschappers en ingenieurs tot boeiende discussies en samenwerkingen komen.

Fast prototyping en geïntegreerd laserharden

Tijdens de eerste presentatie tonen we hoe we in een sneltempo een prototype van een tandwiel maakten met een precisiefreesmachine. Deze productie neemt normaal gezien 12 weken in beslag. Wij klaarden de klus in 24 uur.

Onze tweede presentatie gaat over de eerste resultaten van ons onderzoek naar geïntegreerd laserharden. Met deze techniek maakten we een spuitgietnozzle veel harder dan wat met de conventionele technieken mogelijk is. En dat in slechts enkele seconden.

Organisatie in uitstekende handen

Het High Performance Cutting Congres wordt dit jaar georganiseerd door het befaamde Fraunhofer IWU (Institute for Machine Tools and Forming Technology) en opnieuw gesteund door het CIRP (College International pour la Recherche en Productique).

Interesse in verspanende toptechnologie?

Schrijf u in voor het High Performance Cutting Congres, en volg er onze presentaties. Alle info over het event vindt u op de eventwebsite.

In juni gaan we ook dieper op onze projecten in via Techniline. Bovendien publiceren we dan de wetenschappelijke papers.

Tags: