Tien scale-ups krijgen extra snelheid dankzij Scaleup.vlaanderen

Begin november startte de derde begeleidingsgroep, bestaande uit tien scale-ups, aan Scaleup.vlaanderen, een begeleidingstraject voor innovatieve digitale bedrijven met een bewezen bedrijfsmodel, die aan de vooravond staan van een groeiversnelling.

Binnen het programma Scaleup.vlaanderen worden de scale-ups zowel collectief als individueel begeleid rond de verschillende aspecten van het opschalen van digitale bedrijfsmodellen. Ze krijgen eveneens de kans om ervaringen uit te wisselen met andere digitale scale-ups en bedrijven die deze groeispurt al hebben doorgemaakt.

De tien deelnemers van deze lichting zijn BrightEye, D!nk, Fullup, Idalko, Manual.to, Onlinewerkrooster, POM, Pozyx, Seats.io en Yazzoom. Het zijn stuk voor stuk bedrijven die bewezen hebben een markt te hebben gevonden voor hun innovatief product. Experten en ervaren ondernemers zullen hen zes maanden lang begeleiden om hun organisatie verder te doen groeien.

Aangezien schalen een combinatie is van zowel externe groei (acquisitie van klanten) als interne groei (maturiteit van de organisatie) richt Scaleup.vlaanderen zich op beide aspecten. Betrokken partners Sirris en Agoria zijn hiervoor zeer complementair.

“We geloven bij Scaleup.vlaanderen sterk in het principe van diepgaande expertise in combinatie met peer learning. Zowel denkkaders als zeer praktische hands-on oplossingen komen aan bod." aldus Isabel Michiels, expert Innovatie bij Agoria en voortrekker van Scaleup.vlaanderen. "Wij willen deze digitale scaleups alle mogelijke tools geven om zo snel mogelijk door te groeien en zo bij te dragen aan de Vlaamse economie."

Dat onze benadering werkt, blijkt uit de successen die we in het verleden hebben behaald: deelnemers hebben filialen in Nederland, de VS, Spanje, Frankrijk en Rusland, en gemiddeld hebben ze 7,7 medewerkers.

Scaleup.vlaanderen is met de steun van Vlaio van start gegaan in het najaar van 2016 en zal vier jaar lopen.