Sirris trok op uitnodiging van het EU-Japan Institute for Industrial Cooperation voor een week naar Japan, waar we konden deelnemen aan een serie lezingen en bedrijfsbezoeken. Onze missie: het achterhalen van de nieuwste trends en ideeën in Japan op het vlak van World Class Manufacturing. In deze blog trekken we enkele conclusies na een week Japan.

Op 19 januari organiseert Flanders Synergy de Dag van de Industrie in Leuven. Het belooft een dag vol inspiratie te worden, waarbij tien goede voorbeelden en praktische tips uit diverse sectoren op een rij worden gezet.

Sirris trok op uitnodiging van het EU-Japan Institute for Industrial Cooperation voor een week naar Japan, waar we konden deelnemen aan een serie lezingen en bedrijfsbezoeken. Onze missie: het achterhalen van de nieuwste trends en ideeën in Japan op het vlak van World Class Manufacturing. In een reeks blogs berichten we wat we leerden in Japan. Na Toyota bezochten we AVEX, een voorloper op het vlak van human-centered productie.

Sirris trok op uitnodiging van het EU-Japan Institute for Industrial Cooperation voor een week naar Japan, waar we konden deelnemen aan een serie lezingen en bedrijfsbezoeken. Onze missie: het achterhalen van de nieuwste trends en ideeën in Japan op het vlak van World Class Manufacturing. In een reeks blogs berichten we wat we leerden in Japan. Na Nissan was het de beurt aan Toyota.

Sirris trok op uitnodiging van het EU-Japan Institute for Industrial Cooperation voor een week naar Japan, waar we konden deelnemen aan een serie lezingen en bedrijfsbezoeken. Onze missie: het achterhalen van de nieuwste trends en ideeën in Japan op het vlak van World Class Manufacturing. In een reeks blogs berichten we wat we leerden in Japan.

Hoe verhoog je de productiviteit, verkort je doorlooptijden en zorg je voor een continue verbetering in je bedrijf? De succesvolle methodiek Toyota Kata zorgt ervoor dat verbeterprocessen niet stilvallen en iedereen systematisch verbeteringen tot stand brengt. Om bedrijven de knepen te leren, organiseert Sirris op 25 en 26 september een tweedaagse masterclass.

Op 13 en 14 november organiseert Flanders’ FOOD in samenwerking met Sirris en Agoria de vijfde editie van de Flanders’ FOOD Technology days in Brussel. Tijdens dit inspirerende tweedaagse event gaan nationale en internationale sprekers dieper in op actuele trends en innovatieve technologieën en krijgt u een voorsmaakje van wat de toekomst voor de voedingsindustrie in petto heeft. Ook Mark Van Pee, expert bij Sirris, zal een lezing verzorgen.

Al decennia lang duidt lean manufacturing – kortweg ‘lean’ – op de creatie van maximale klantenwaarde door het inperken van verspillingen. Voormalig productiemanager bij Toyota, Taiichi Ohno, stond aan de wieg van deze baanbrekende aanpak. Maar hebben Westerse bedrijven die wel volledig begrepen? Pascal Pollet van Sirris denkt van niet.   In de presentatie Did Toyota Fool the Lean Community for Years? nemen Pascal Pollet en Emiel Van Est de lean-filosofie grondig onder de loep. “Toyota stelt lean voor als een manier om het productieproces te stroomlijnen”,