Symposium rond lean, QRM en Smart Business

Processen verbeteren in de praktijk via lean en QRM is een haalbare realiteit. Maar hoe begin je eraan als bedrijf? Om hier een antwoord op te bieden, organiseert de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) op 11 juni een 'Lean-QRM-Symposium - Smart Business' in Arnhem. Ook Sirris verzorgt er een lezing. 

Veranderende markten en nieuwe technologieën dwingen organisaties om hun processen te verbeteren. Dit geldt voor zowel de interne processen als de relaties met toeleveranciers en klanten. Het maken van keuzes hierin is niet eenvoudig. Dit symposium is bedoeld om u inzicht te geven in stappen die u in uw productiebedrijf kunt nemen om continu te verbeteren. 

De managementfilosofie 'lean manufacturing' is erop gericht maximale waarde voor de klant te realiseren met zo weinig mogelijk verspillingen. Dankzij ‘slanke processen’ dalen de kosten, wat leidt tot een verbetering van het bedrijfsresultaat. Quick response manufacturing (QRM) kan gezien worden als de lean-strategie voor bedrijven die te maken hebben met een grote variëteit aan producten en lage volumes. QRM is gericht op het verkorten van doorlooptijden. Met behulp van deze methode hebben diverse bedrijven hun doorlooptijden met 80-90 procent kunnen reduceren! 

Op het programma van het symposium staat een keynote van Kramp Nederland, waarbij ingegaan wordt op hun rol in de ketens van hun klanten. Pascal Pollet, QRM-specialist bij Sirris, presenteert 'Lean en QRM: Wat is er nu echt nodig om te verbeteren?' 

Interesse? Het programma, praktische info en de mogelijkheid tot inschrijving vindt u hier!

Tags: