Thomas Vandenhaute

Circulair productontwerp is een van de sleutels tot de circulaire economie, maar hierop overschakelen brengt voor heel wat bedrijven nog heel wat obstakels met zich mee. Heel wat beproefde methodes en nuttige tools kunnen u helpen. Wij reiken ze u aan!

Bart Teerlinck

Het Ocean Power Innovation Network (OPIN) is een internationaal netwerk dat zich toelegt op offshore hernieuwbare energie. Het programma wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en is bedoeld om de groei van Europese kmo's in de oceaanenergiesector te versnellen. Het jaarlijkse OPIN-symposium 2021 vindt plaats op 23 september en zal een aantal updates met zich meebrengen.

Pieter Jan Jordaens

Een recent rapport, uitgebracht door wereldwijd een van de grootste verzekeraars van hernieuwbare energie-activa, brengt de risico’s voor de sector van hernieuwbare energie, algemeen en per deelsector, in kaart.

Thomas Vandenhaute

‘Design thinking voor circulariteit’ is een praktijkgerichte aanpak die u toelaat snel een breed beeld te verkrijgen van het circulaire potentieel voor uw bedrijf. Op 26 oktober organiseert Sirris een masterclass rond dit relevante, actuele topic.

 

Thomas Vandenhaute

Een brede, interne oproep om interesse in circulaire economie binnen het West-Vlaams maatwerkbedrijf WAAK kon rekenen op een enthousiaste respons bij het personeel en betekende de vliegende start van verschillende projecten en initiatieven richting meer circulariteit, zowel binnen de organisatie als samen met de partners.

Pieter Jan Jordaens

Belgische bedrijven actief in de windenergiesector genieten vandaag wereldwijd een uitstekende reputatie. Zij kunnen rekenen op ondersteuning van OWI-Lab, het innovatie- en kennisplatform met onderzoekers en ingenieurs van Sirris, VUB en UGent, dat ondertussen 10 jaar bestaat. De kruisbestuiving tussen industrie en de academische wereld blijkt de sleutel tot het succes van onze Belgische bedrijven.

Thomas Vandenhaute

Na vier jaar maken we de balans op van wat wijzelf en de deelnemende bedrijven opgestoken hebben uit de Lerende Netwerken CE Connect. Waar staat zo’n lerend netwerk voor? Welke topics kwamen aan bod? Welke inzichten verwierven we, welke lessen konden we leren?

Thomas Vandenhaute

Na vier jaar maken we de balans op van wat wijzelf en de deelnemende bedrijven, grote bedrijven en kmo’s, opgestoken hebben uit de Lerende Netwerken CE Connect. Wat is onze aanpak? Wat is de waarde ervan? En wat betekende deelname aan ons lerend netwerk voor de bedrijven zelf?

Bart Teerlinck

Op 17 juni vindt het webinar Ocean Power Innovation Network (OPIN) plaats. Volg dit webinar om meer te weten te komen over het Technology Assessment Process (TAP), de diensten aangeboden door de Collaboration Innovation Groups (CIG) en hoe u van deze gratis support gebruik kunt maken.

Joey Bosmans
Pieter Jan Jordaens

IJsvorming in de winter of op grote hoogte vormt nog steeds een groot obstakel in vele sectoren zoals luchtvaart, constructie, (wind)energie en transport. Bedrijven zoeken naar oplossingen om ijsvorming of de inspanningen voor het verwijderen van ijs te beperken. Onderzoek is vaak gericht op het ontwerpen van nieuwe gestructureerde oppervlakken of het gebruik van geavanceerde coatingtechnologieën. Om het potentieel van dergelijke technologieën volledig te begrijpen is het noodzakelijk om deze systemen in realistische omgevingen te testen. Sirris is voorbereid.