Bart Teerlinck

Op 17 juni vindt het webinar Ocean Power Innovation Network (OPIN) plaats. Volg dit webinar om meer te weten te komen over het Technology Assessment Process (TAP), de diensten aangeboden door de Collaboration Innovation Groups (CIG) en hoe u van deze gratis support gebruik kunt maken.

Joey Bosmans
Pieter Jan Jordaens

IJsvorming in de winter of op grote hoogte vormt nog steeds een groot obstakel in vele sectoren zoals luchtvaart, constructie, (wind)energie en transport. Bedrijven zoeken naar oplossingen om ijsvorming of de inspanningen voor het verwijderen van ijs te beperken. Onderzoek is vaak gericht op het ontwerpen van nieuwe gestructureerde oppervlakken of het gebruik van geavanceerde coatingtechnologieën. Om het potentieel van dergelijke technologieën volledig te begrijpen is het noodzakelijk om deze systemen in realistische omgevingen te testen. Sirris is voorbereid.

Thomas Vandenhaute

De toegang tot materialen en grondstoffen, maar ook het klimaat zijn belangrijke redenen waarom circulariteit bij maakbedrijven hoog op de agenda zou moeten staan. Twee zaken zijn vitaal bij bedrijven in de maakindustrie die de overgang richting een circulaire economie willen maken: samenwerking en vertrouwen.

Pieter Jan Jordaens

In zijn keynote presentatie tijdens het seminar 'Back to the future' op 30 juni zal de Deense uitvinder van de windturbine Henrik Stiesdal het hebben over de voorbije en toekomstige ontwikkelingen in (offshore) windenergie.

Pieter Jan Jordaens

Tijdens een seminarie, dat plaatsvindt op 8, 15 en 24 juni, zoomen we in op de technologische en markttrends in de productie van groene waterstof door middel van offshore windenergie: welke nieuwe innovaties zijn in ontwikkeling?

Setareh Gorji Ghalamestani

Sirris en Damen, partners in het Qualify-project, voeren een marktstudie uit naar de toepassing van lijmverbindingen in de zeevaart- en offshoresector. De studie biedt een overzicht van de actuele stand van de toepassing van lijmverbindingen in verschillende sectoren, focust op de uitdagingen en voordelen van de technologie in ruwe offshoreomstandigheden en stelt meerdere casestudies voor van geslaagde industriële projecten. De studie ligt voor u klaar als u ons helpt!

Thomas Vandenhaute

We delen met u de belangrijkste lessen en inzichten uit onze sessies van het lerend netwerk CE Connect. In de meest recente sessie exploreerden we hoe u een nieuw ecosysteem van actoren opbouwt: hoe start u ermee, hoe vindt u de geschikt partners, waarom zouden ze samenwerken, hoe start u dan samenwerking. Voor deze en andere hebben we acties kunnen definiëren die u zullen leiden naar zinvolle antwoorden.

Pieter Jan Jordaens

Windenergie speelt een cruciale rol in de energietransitie. Zeker met het oog op 2050. Waar staan we anno 2021? Wat met de technologie? Ontdek er alles over in een inspirerende masterclass en 2 thematische evenementen in juni!

Thomas Vandenhaute

Wilt u graag weten hoe circulaire economie een echte driver voor innovatie kan zijn? Vraagt u zich af hoe internationale bedrijven circulaire strategieën uitrollen om meerwaarde te creëren? Volg dan het online event 'Meet & greet with international circular economy frontrunners' en laat u inspireren door minstens zeven circulaire voorlopers!

Thomas Vandenhaute

Omdat het voor zowel bedrijven als investeerders vaak moeilijk is correct het potentieel van circulaire projecten in te schatten, werd de CEvaluator ontwikkeld. Deze tool maakt het makkelijker de circulariteit bij investeringsdossiers te evalueren, waardoor het de doeltreffendheid van investeringen in de circulaire transitie verhoogt.