Ozlem Ceyhan Yilmaz
Bram Cloet

Nu het kouder wordt, krijgen weer heel wat systemen, waaronder vliegtuigen en windturbines, meer te kampen met de gevolgen van de lagere temperaturen, winterse neerslag en ijsvorming. Recent publiceerden we nog dat temperaturen en ijsvorming tot de tien meest voorkomende problemen die uitval van windturbines veroorzaken, behoren. Recente ontwikkelingen zouden hier verandering in kunnen brengen, en zo meerdere sectoren kosten en moeite besparen.

Thomas Vandenhaute

Veel bedrijven nemen stappen richting circulariteit. Sommige zetten in op hernieuwbare materialen en verlengen de levensduur van hun producten. Andere richten zich op nieuwe verdienmodellen, waarbij diensten helpen om de componenten en producten langer en optimaler te benutten. Nog andere kiezen voor deelsystemen en platformen om producten intensiever te benutten. Elk van deze strategieën kan zinvol zijn, maar hoe weet u welke strategie en acties voor uw bedrijf de circulaire economie best vooruit helpen?

Pieter Jan Jordaens

Analyse van de data van zo’n 7.000 windturbines heeft de voornaamste problemen blootgelegd die zorgen voor uitval ('downtime') en dus verloren potentiële energieproductie wanneer de windturbine niet werkt. Heel wat van deze problemen kunnen opgelost of voorkomen worden.

Thomas Vandenhaute

In de circulaire economie blijft voor bedrijven het omzetten van circulaire ideeën in concrete, waardevolle activiteiten een uitdaging. Hoe vindt u waarde in uw (nieuwe) ecosysteem? Wat zijn uw vertrekpunten? Hoe betrekt u de juiste partners en stakeholders? Wat met uw relatie tot uw klanten? We zetten voor u even een en ander op een rijtje.

Thomas Vandenhaute

Overschakelen naar een circulaire economie is een must voor onze planeet. De aarde beter maken en er bovendien uw boterham mee verdienen, dat is waar we op inzetten.

Thomas Vandenhaute
Stefan Milis
Julien Amadou

Sterk stijgende grondstofprijzen, bevoorradingsproblemen van allerhande grondstoffen en producten, ... brandend actuele gegevens die een belangrijke impact kunnen hebben op uw bedrijf. Komt de voorspelling van de Club van Rome uit dat onze grondstoffen uitgeput raken of gaat het slechts om een tijdelijk fenomeen gekoppeld aan de sterkere economische groei na deze crisis? En bovenal, wat kunt u doen om u hiertegen te wapenen? Is deze groei zelf wel nog zo’n geweldig idee?

Thomas Vandenhaute

Circulair productontwerp is een van de sleutels tot de circulaire economie, maar hierop overschakelen brengt voor heel wat bedrijven nog heel wat obstakels met zich mee. Heel wat beproefde methodes en nuttige tools kunnen u helpen. Wij reiken ze u aan!

Bart Teerlinck

Het Ocean Power Innovation Network (OPIN) is een internationaal netwerk dat zich toelegt op offshore hernieuwbare energie. Het programma wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en is bedoeld om de groei van Europese kmo's in de oceaanenergiesector te versnellen. Het jaarlijkse OPIN-symposium 2021 vindt plaats op 23 september en zal een aantal updates met zich meebrengen.

Pieter Jan Jordaens

Een recent rapport, uitgebracht door wereldwijd een van de grootste verzekeraars van hernieuwbare energie-activa, brengt de risico’s voor de sector van hernieuwbare energie, algemeen en per deelsector, in kaart.

Thomas Vandenhaute

‘Design thinking voor circulariteit’ is een praktijkgerichte aanpak die u toelaat snel een breed beeld te verkrijgen van het circulaire potentieel voor uw bedrijf. Op 26 oktober organiseert Sirris een masterclass rond dit relevante, actuele topic.