Succesverhalen tonen Vlaanderen als koploper in hernieuwbare energietechnologie

Tijdens het event ‘Flanders: leading the way in renewable energy technology’ op 7 oktober presenteert Generaties, het Vlaamse innovatieplatform voor hernieuwbare energie, een aantal succesverhalen uit projecten door strategische initiatieven, waaronder OWI-Lab. Daarnaast staan ook twee ‘technology watch’-sessies over smart grid-integratie en batterijopslag op het programma.

Generaties, het Vlaamse innovatieplatform dat zich toespitst op technologie voor de opwekking van hernieuwbare energie, heeft de voorbije 8 jaar met succes een aantal strategische initiatieven gelanceerd: OWI-Lab voor windenergie, het Vlaams Fotovoltaïsch Initiatief voor zonne-energie, Bio Base Europe met betrekking tot bio-energie en recent nog het Gen4Wave-initiatief rond golf- en getijdenenergie. Met de steun van de Vlaamse regering werken industrie en kenniscentra binnen al deze initiatieven samen aan de oplossingen van morgen. Op die manier zetten ze Vlaanderen op de kaart als een sterke technologische leider in een aantal specifieke technologiedomeinen uit de sector van hernieuwbare energie.

Op 7 oktober wordt een aantal van de succesverhalen die de Generaties-projecten tot dusver hebben opgeleverd, gepresenteerd. Na de formele presentaties is er een netwerkborrel in de brouwerij van Stella Artois, om samen met de andere gasten 8 jaar van hard werken te vieren.

Programma, praktische info en de mogelijkheid om (gratis) in te schrijven vindt u hier.