Studiemissie naar Japan over World Class Manufacturing

Het EU-Japan Centre organiseert van 27 juni tot 1 juli opnieuw een intensieve vijfdaagse cursus voor Europese kaderleden met kennis van World Class Manufacturing. Het programma bestaat uit verschillende lezingen en een bezoek aan een aantal Japanse topbedrijven.

Het doel van de reis is de deelnemers grondig inzicht bieden in de Japanse productiemethodes, zoals TQM (total quality management), TPM (total productive maintenance) en JIT (just in time). Ook de toepassing van de Kaizen-aanpak komt ruimschoots aan bod.

Via lezingen, workshops en bedrijfsbezoeken aan 's werelds meest geavanceerde maakbedrijven in Japan zal men tonen hoe Japanse ondernemingen succes kennen door de toepassing van World Class Manufacturing-principes en dit op het vlak van productie, kosten, kwaliteitsborging en lean.

Deze studiemissie is bestemd voor Europese managers, leidinggevenden en andere functies met een beslissende, strategische rol uit alle bedrijfstakken. Meer info over de reis, de voorwaarden en inschrijving vindt u hier. Aanmelden voor deelname kan tot 24 maart.

Sirris was aanwezig tijdens de vorige studiereis en publiceerde hierover enkele blogposts:

World Class Manufacturing in Japan - hoe Nissan uit zijn as herrees

World Class Manufacturing in Japan - hoe Toyota naar Industrie 4.0 kijkt

World Class Manufacturing in Japan - human-centered productie bij AVEX

World Class Manufacturing in Japan - enkele (verrassende) conclusies