Studiedag rond aandrijfselectie voor motion-applicaties via CAD-tools

Op 14 september 2017 vindt in Kortrijk een studiedag plaats over aandrijfselectie voor motion-applicaties met behulp van CAD-tools. De focus zal liggen op de nodige, breed inzetbare tools om motion-simulaties op te zetten in CAD-software en te komen tot de meest geschikte aandrijving voor toepassingen.  Het event kadert in het TETRA-project 'AMoCAD', uitgevoerd door UGent Campus Kortrijk en Sirris.

Het TETRA-project AMoCAD verrichte twee jaar onderzoek naar hoe CAD-motionsimulaties kunnen ingezet worden om de aandrijvingen te dimensioneren en af te regelen. Praktische cases tonen aan dat deze aanpak tot reducties van 20 procent en meer in het nodige aandrijfkoppel kunnen leiden. Dit resulteert dan ook in een kostreductie door een dalend energieverbruik en een motor die kleiner gedimensioneerd kan worden.

Tijdens de studiedag wordt deze innovatieve ontwerpaanpak aan de hand van een handige workflow, stap voor stap, toegelicht. Daarbij komen de resultaten van verschillende industriële cases aan bod. Deelnemers krijgen een digitale versie ter beschikking met de nodige rekentools, best practices en instructievideo’s.

Meer info, het programma en de mogelijkheid om in te schrijven vindt u hier.