Stillemans stapt versneld in nieuwe markten

Stillemans heeft een lange geschiedenis in het produceren en vermarkten van kunststof afboordprofielen voor o.a. de meubelindustrie. Het bedrijf zet zijn expertise nu ook in voor nieuwe innovatieve producten en toepassingen. Zo worden verschillende toepassingsgebieden in de bouw onderzocht, zoals bijvoorbeeld integratie van ledverlichting. 

Deze nieuwe bouwproducten moeten vanzelfsprekend aan andere regelgeving voldoen op het vlak van duurzaamheid, energie-impact, labeling, ontwerp, veiligheid, materiaalkeuze, certificering,… dan het bestaande productgamma.

Via een kort bezoek met een expert van Sirris en Agoria konden snel de juiste regelgeving en normen geïdentificeerd worden, die van toepassing zijn voor de specifieke producten, toepassingen en markten van Stillemans. Hiervoor werden de Eco-compliance tools gebruikt.

Zo werd er ook een goede wisselwerking opgezet. Stillemans heeft snel en gericht de vereiste info verkregen en kan nu zelf vervolgstappen zetten. Catherine Stillemans: “Deze tools kunnen zeer nuttig zijn als je volledig nieuwe producten (en nieuwe markten) benadert en in het bijzonder voor kmo’s met beperkt budget voor productontwikkeling. Een ondersteuning bij de opstart van nieuwe projecten is zeker een troef. Anderzijds kijk ik uit naar de tool waarbij we altijd up-to-date blijven met betrekking tot de wetgeving die op onze producten van toepassing is en die wijzigingen in regelgeving voor onze producten eens per kwartaal meldt. Voor ons brede productgamma zou dat wel heel wat werk besparen en risico’s op ‘none compliance’ verder reduceren.” 

Sirris en Agoria konden op basis van deze ervaring de tools nog verder verfijnen en bijsturen. Zo werden de definities verder verduidelijkt om een verkeerde interpretatie van de vraagstellingen maximaal te voorkomen en werden ook toepassingsgebieden (geografisch, productgroepen,…) voor de geselecteerde regelgeving explicieter verwoord. 

Ook interesse om na te gaan of deze tools jouw productontwikkeling kunnen versterken en versnellen? Aarzel niet ons te contacteren voor een vrijblijvend bezoek om ook de waarde voor uw bedrijf af te toetsen.