Statistische gegevens over intellectuele eigendom

Betrouwbare statistieken over intellectuele eigendom zijn een belangrijk instrument om wereldwijd de commerciële en technologische trends te begrijpen.

De Wereldorganisatie voor Intellectuele Eigendom (WIPO) heeft een gratis online dienst waar de gebruikers statistische gegevens kunnen bekijken en verzamelen over de IE-activiteit wereldwijd. 

Deze data betreffen octrooien, merken, industriële tekeningen (schetsen) en modellen, het gebruiksmodel voor verscheidene landen en organisaties (met inbegrip van de internationale registraties) en zijn aangebracht door de verschillende kabinetten voor intellectuele eigendom. 

Het merendeel van de indicatoren slaan op een periode van na 1980. Voor de internationale systemen (PCT, Madrid, Den Haag) vindt men de data pas vanaf 2004. 

Deze statistieken zijn een belangrijk instrument om de commerciële en technologische trends wereldwijd te begrijpen. 

Deze dienst is bedoeld voor specialisten, onderzoekers en verantwoordelijken bij het uitwerken wereldwijd van beleidslijnen inzake intellectuele eigendom. 

Als voorbeeld staan hieronder in een grafiek gegoten de gegevens over intellectuele eigendom in België t.o.v. de economische groei.

Bronnen  

 

Klik hier voor meer informatie over de IP-diensten van Sirris.