Staat de deur van uw bedrijf open voor de circulaire economie?

De trend van bedrijven die de wegwerpcultuur verwerpen ten gunste van een meer circulaire economie tekent zich steeds duidelijker af. Sirris ondersteunt deze trend volop met allerlei acties om de industrie hierbij te steunen.

Steeds meer ontvangt Sirris vragen van bedrijven die "iets willen doen" om hun afval te reduceren, hun producten groener te maken, een beter beheersbare lokale toelevering op te zetten, hun milieu-impact te verkleinen, ... Vele grote en kleine ondernemingen zien niet alleen de noodzaak hiervan in, maar willen ook concrete stappen zetten.

Ook al is de intentie vaak groot, toch blijken er nog veel argumenten te zijn om concrete acties uit te stellen. Verschillende factoren spelen hierbij een rol. Eén van de factoren is het ontbreken van een breed draagvlak in bedrijven dat kan worden ingezet om het potentieel van de circulaire economie te laten bovendrijven voor organisaties zoals de uwe.

U kunt echter zelf dit draagvlak helpen verbreden en Sirris ondersteunt bedrijven uit de technologische sector hierbij: onder meer via publicaties en events willen we de nodige ondersteuning bieden om een breed draagvlak uit te bouwen. Lees, deel en bespreek ze met uw collega’s, en maak zo de weg vrij voor concrete acties!

In partnerschap met Agoria heeft Sirris een whitepaper Circulaire Economie opgesteld, met daarin verschillende inspirerende cases en getuigenissen, zo uit de praktijk geplukt.

Op 21 november vindt de Circular Economy Day Belgium plaats. Onder de titel ‘REcharge your business’ worden verschillende Belgische en internationale topexperts en beleidsmakers aan het woord gelaten. Wie ideeën wilt opdoen om zijn bedrijf klaar te maken voor de circulaire toekomst, mag dit event zeker niet missen.            

Volg ook de blogs die we schrijven vanuit onze bevindingen rond de eerste norm voor de circulaire economie in organisaties (BS8001:2017), aangevuld met onze ervaringen vanuit de bedrijven die we begeleiden.

Zoekt ook u voor uw bedrijf de weg naar de circulaire economie? Neem dan zeker contact met ons op, samen kunnen we de meest geschikte paden exploreren.

Deze blog werd geschreven in het kader van het project ‘Eco-compliance als competitief wapen’, uitgevoerd door Sirris en Agoria, met de steun van VLAIO.