Snijmessen met hogere hardheden mogelijk dankzij laserharden

Geïntegreerd laserharden biedt een oplossing voor het harden van slanke, langwerpige voorwerpen die tijdens het klassieke harden vervormen. Het proces biedt bovendien nog andere voordelen. 

In een moderne gereedschapsmakerij worden omwille van de levensduur de meeste stalen componenten gehard. Hierbij denkt men vooral aan matrijzen, aanspuitopeningen, vormpunchen, maar ook aan geleidingslatten en (kap)messen. Deze laatste twee stellen bijzondere eisen aan het productieproces. Door hun vaak slanke en langwerpige vormen vervormen ze aanzienlijk tijdens het hardingsproces en is veel hard nabewerken (slijpen) noodzakelijk. Dit verhoogt de doorlooptijd en de kost behoorlijk.

(Geïntegreerd) laserharden biedt hier een oplossing: deze componenten kunnen op maat gefreesd worden en in dezelfde opspanning ook meteen gehard worden door middel van een laser. Omdat met laserharden enkel bepaalde zones worden gehard, zijn de geometrische vervormingen zeer beperkt, ver onder de gewenste toleranties, waardoor hard nabewerken zoals slijpen niet meer noodzakelijk is. Ook wordt verwacht dat laserharden hogere hardheden toelaat wegens de zeer hoge afkoelsnelheden behaald in dit proces.

Preliminair onderzoek

Sirris voerde preliminair onderzoek uit. In dit onderzoek zijn messen van 45° uit C45 staal gehard. De hardheden zijn opgemeten in functie van de laserparameters (voeding, vermogen) en ook de lengte van de geharde zone op het mesoppervlak is verder onderzocht.

Lees verder op Techniline.

Wilt u zelf testen of laserharden mogelijk is voor uw producten of in uw productie? Sirris kan u hierbij ondersteunen: u kunt gebruik maken van onze infrastructuur in Diepenbeek! Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Tags: