Snel en goedkoop applicaties ontwikkelen met open-source hardware

Recente ontwikkelingen in elektronicaplatformen, zoals single-board-computers, vereisen geen gedetailleerde kennis ter zake, waardoor de instapdrempel lager ligt en de voordelen voor te rapen zijn, ook voor bedrijven met een beperkte R&D-capaciteit. Sirris organiseert, samen met Innovatiecentrum Limburg, op 23 oktober een  ontbijtsessie, waarop de mogelijkheden van deze technologieën gepresenteerd worden met werkende voorbeelden.

Evoluties in open-source elektronicaplatformen (bijvoorbeeld single-board-computers) hebben de laatste jaren een hoge vlucht genomen. Hierdoor zijn er bijzonder interessante opportuniteiten ontstaan, ook voor bedrijven met een beperkte R&D-capaciteit. Ondertussen bestaat er een hele waaier aan diverse, bekende (zoals Raspberry pi en Arduino) en minder bekende platformen, waarrond grote communities bestaan.

Voor de ontwikkeling op deze platformen is er geen gedetailleerde kennis vereist van elektronica-ontwikkeling en alles daarrond. De instapdrempel is hierdoor veel lager. De voordelen zijn legio, waaronder de mogelijkheid sneller toepassingen te ontwikkelen en hun haalbaarheid aan te tonen, een lager risico, lagere kosten en een kortere doorlooptijd om een implementatie te demonstreren, ...

Om de mogelijkheden te presenteren via werkende voorbeelden, organiseren Sirris en Innovatiecentrum Limburg op 23 oktober om 8 uur een ontbijtsessie in de Sirris-site Diepenbeek.

Bent u actief in elektronica, automatisering, telemetrieoplossingen, vending machines, ICT, ...? Dan is deze sessie zeker iets voor u!

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is vereist. Wees er dus snel bij: klik hier voor meer info en inschrijving!