In Industrie 4.0 staat de uitwisseling van informatie tussen machines en bovenliggende systemen centraal. Geconnecteerde machines en verregaande digitalisatie zorgen er voor dat maakbedrijven hun productielijnen meer flexibel, veilig en autonoom kunnen laten produceren. Voor machinebouwers bieden geconnecteerde machines potentieel tot het uitbouwen van digitaal ondersteunde diensten.

In een snel evoluerende en geconnecteerde wereld zijn er voor productbouwers heel wat opportuniteiten om waarde te creëren met slimme geconnecteerde producten. Ook al stelt het hen voor een aantal nieuwe uitdagingen, dergelijke innovaties zijn ook binnen het bereik van kmo’s die zich op voor hen minder bekend terrein begeven.

Op het vakevenement Advanced Engineering dat plaatsvindt op 22 en 23 mei zal Sirris een eigen lezingenprogramma organiseren, waarbij het vier verschillende presentaties brengt over verschillende topics die binnen onze expertisedomeinen liggen, onder de titel 'Future-proved products are light, smart and micro, to be achieved with advanced engineering methods'.

Niemand twijfelt nog aan de opmars van internet-of-things toepassingen en van slimme, geconnecteerde producten. Maar hoe kan je hiermee nu zelf als bedrijf waarde creëren? Sirris en Agoria starten een initiatief om u hierbij tegemoet te komen. Op 16 november vindt een eerste interactief event plaats.

Startup PlantHive is actief in de hydrocultuursector - de bovengrondse teelt van planten, op een neutraal en inert substraat en ontwikkelde hiervoor een concept voor een intelligente serre. Sirris optimaliseert het serreconcept met het oog op de serieproductie ervan.

smart watch, AR

Een nieuwe ontwikkeling van onder meer Universiteit Hasselt combineert slimme polshorloge met een transparant scherm, waarop augmented reality (AR) beelden schijnen. Het alternatief van smart glass is in zicht?

Hoewel slimme technologie steeds toegankelijker wordt, is de stap naar een slim, geconnecteerd product voor veel kmo's nog onbekend terrein. Hoe begin ik er aan? Welke waarde kan ik hiermee realiseren? Wat is de impact op mijn product? Sirris komt u hierin tegemoet!

Op de vakbeurs CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas, stippelen 4000 exposanten de toekomst uit, van start-ups tot multinationals.

Om uw persoonlijk mazoutverbruik te controleren, volstaat het de FullUp-meter op de mazouttank vast te schroeven, de bijbehorende app te downloaden en de metingen van de tank op uw smartphone in te voeren. Sirris werkt mee aan de ontwikkeling van het systeem.

Are you a company with an innovative idea that could help improve our quality of life? Are you a technology provider looking for new business opportunities? Are you just looking for new ideas to explore? Then, our half a day networking conference on June 28th is exactly what you are looking for!