Smart Connected Innovation Lab brengt hard- en softwarebouwers samen

Dat hard- en software steeds meer in elkaar vervlechten, biedt kansen voor beide werelden. Hardware-producenten die hun producten willen uitbreiden met digitale functionaliteiten, softwareontwikkelaars die de link willen maken met fysieke producten en onderzoekers die mogelijkheden willen aftasten kunnen binnenkort terecht in de nieuwe infrastructuur die Sirris voor hen voorziet.

Dat hard- en software naar elkaar toegroeien zorgt voor opportuniteiten, maar er zijn ook nog heel wat vragen en hindernissen. Niet alles is immers technologisch mogelijk of praktisch haalbaar. Wie dit wil onderzoeken krijgt voortaan hulp van Sirris en kan daarbij gebruik maken van onze nieuwe infrastructuur: het Smart Connected Innovation Lab.

Heeft u als hardwarebouwer een idee, maar weet u niet of het technologisch realiseerbaar is? Sirris helpt u te onderzoeken of uw idee haalbaar is en biedt steun bij de industrialisatie ervan, onder meer via een proof of concept in ons nieuwe labo. Ook wie op zoek is naar inspiratie kan bij Sirris terecht: een demonstrator kan u alvast op ideeën brengen.

Softwarebouwers die op zoek zijn naar een fysieke wereld om hun product in te gebruiken vinden eveneens hun gading in het nieuwe labo. We helpen hen zelf een tastbaar, bruikbaar product te bouwen.

Infrastructuur

Wat kan Sirris voor u doen? We evalueren de levensvatbaarheid van uw innovatieve idee, adviseren over de mogelijkheden en helpen u op weg bij het realiseren van uw innovatie om hard- en software te integreren tot slimme producten. We bieden u bovendien toegang tot en maken u wegwijs in relevante hard- en softwaretools, zoals meet- en testapparatuur, ontwerptools en softwareontwikkelings- en testomgevingen. Waar mogelijk benutten we opensource-oplossingen. Ook is het nieuwe Smart Connected Innovation Lab een onderzoekscentrum en een toegangspoort tot de brede expertise in ICT van Sirris, de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en de Université libre de Bruxelles (ULB).

Door zelf demonstrators te bouwen, verkent Sirris de innovatieve mogelijkheden in hard- en software-integratie voor u. Zo brengen we het potentieel, de haalbaarheid en eventuele struikelblokken in kaart van onder meer digital servitisation, gekoppelde apps als extra features bij bestaande producten, draadloze sensoren, ...

Bij voorkeur koppelen we de ontwikkelingen in het labo aan bestaande producten en voegen zo meerwaarde toe aan deze producten. Op deze manier ontstaan slimme, aan de cloud geconnecteerde producten en componenten voor de uitbouw van uw digitale dienstverlening.

Een voorbeeld van wat we beogen is de robotstofzuiger Roomba van iRobot, een demonstrator voor bedrijven die hun producten met digitale diensten willen uitbreiden. Hierbij werd een bestaande slimme stofzuiger 'connected' gemaakt. Vervolgens werd deze connectiviteit gebruikt om er allerhande functionaliteiten en diensten aan toe te voegen. Dit alles met zo veel mogelijk bestaande bouwblokken. Lees hier meer over demonstrator Roomba.

Meer over de mogelijkheden van het Smart Connected Product Lab leest u op volgende pagina.

Op de hoogte blijven over projecten en activiteiten rond smart connected innovation? Schrijf u in en ontvang als eerste alle nieuws in uw mailbox!