Artificial intelligence, cloud computing, robotica, Internet of Things, ... er zijn vandaag heel wat triggers voor producenten om hun bedrijfsactiviteiten heruit te denken. Naast het potentieel komt er ook onzekerheid bij kijken over hoe opportuniteiten te transformeren tot echte besparingen en winst. Tijdens de Smart Manufacturing Day op 7 november worden enkele hypes toegelicht en zult u leren hoe deze kunnen bijdragen tot uw succes.

In het kader van een project voor een relais-antenne voor slimme telefonie heeft Sirris het concept en de dimensionering van de straaldrager, de keuze van de materialen, de studie van de problematiek van de verbindingstechniek en van de uitvoering van de demo’s op zich genomen.

De producten van de toekomst zijn slim en geconnecteerd, om zo meer meerwaarde te kunnen bieden. Ontwikkelaars van fysieke producten blijven echter tal van vragen hebben over hoe dit aan te pakken. Hierop willen we dit najaar een antwoord bieden via een traject van vier sessies.

De meeste draagbare technologieën vandaag op de markt zijn elektronische wearables waarvan de gebruikers zich bewust zijn dat ze ze dragen. Ook nieuwe toestellen zijn zelden voldoende onopvallend en comfortabel te dragen voor langere tijdspannes. Het CareWare-project maakt gebruik van elektronisch textiel om de stap te zetten naar volledig onopvallende draagbare oplossingen, geschikt voor toepassingen in gezondheidszorg en sport.

Het groeiende aantal ouderen vormt een uitdaging voor onze maatschappij. Dankzij gebruiksvriendelijke technologieën zouden ze langer zelfstandig thuis kunnen wonen. In het kader van het SMARTpro-VIS-traject zette Sirris drie demonstrators op die het potentieel van de combinatie van data uit verschillende bronnen tonen voor geavanceerde lokalisatie en het monitoren van activiteiten op basis van de technologische ontwikkelingen binnen het project.

Hoe kan je een gezondere houding aannemen tijdens het werk met slim textiel en draagbare intelligentie? In het kader van het SMARTpro-VIS-traject zette Sirris drie demonstrators op die het potentieel van de combinatie van data uit verschillende bronnen tonen voor geavanceerde lokalisatie en het monitoren van activiteiten op basis van de technologische ontwikkelingen binnen het project.

Hoe kan je een werkomgeving veiliger maken met slim textiel en draagbare intelligentie? In het kader van het SMARTpro-VIS-traject zette Sirris drie demonstrators op die het potentieel van de combinatie van data uit verschillende bronnen tonen voor geavanceerde lokalisatie en het monitoren van activiteiten op basis van de technologische ontwikkelingen binnen het project.

Het gaat hard met slimme technologie en verlichting in de lage landen. In Utrechtse Heuvelrug worden slimme lantaarnpalen geplaatst die niet alleen licht geven, maar ook een aantal andere toepassingen kennen, met enkele voor het milieu interessante eigenschappen er bovenop. Ook Leuven investeert in gelijkaardige palen met verschillende nuttige functies.

In het kader van een project rond ‘Smart Cities’ ontwikkelt Sirris samen met Multitel een sensor waarmee men de vulgraad van glascontainers in realtime kan meten.