SLIPS Technologies stelt ultragladde oppervlakken voor

Op 12 april vinden in onze vestiging in Diepenbeek de opening van de nieuwe infrastructuur en een nieuwe editie van de roadshow plaats. Op beide events zal de Amerikaanse startup Slips Technologies een bijdrage leveren: de keynote op het openingsevent en een meer technische uiteenzetting tijdens de roadshow. Een zeer vlot verloop is nu al gegarandeerd! 

Waar staat SLIPS Technologies voor? De startup, afkomstig uit Harvard, gaat de strijd aan tegen kleverige substanties met de ontwikkeling van een coatingsysteem dat zeer gladde oppervlakken mogelijk maakt. Ze zorgen ervoor dat vloeistoffen over gestructureerde oppervlakken kunnen lopen, terwijl deze glad en schoon blijven. 

Hiermee bieden ze een oplossing voor heel wat sectoren uit de industrie, medische wereld en gebruiksgoederen. Viskeuze vloeistoffen die aan recipiënten blijven kleven, schelpdieren aan scheepsrompen, kunststoffen aan matrijzen, ijs aan koelkastonderdelen, bacteriën aan medische toestellen, ... het zijn allemaal veelvoorkomende problemen. 

SLIPS staat voor 'slippery liquid-infused porous surfaces'. De nieuwe, zelfhelende oppervlaktetechnologie biedt voordelen als besparingen op kosten en energie, minder uitvaltijden, minder afval, een lager verbruik van water en brandstof, een betere functionaliteit en duurzaamheid, een verbeterde gezondheidszorg, minder biologische vervuiling, optimale onderhoudsvriendelijkheid... 

Wilt u meer weten over deze uitzonderlijke innovatie uit de VS? Kom dan zeker op 12 april naar Diepenbeek! Programma, praktische info en registratieformulier vindt u in onze agenda

Wij bieden u bovendien ook de mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek over uw toepassing met de aanwezige wetenschappers van SLIPS Technologies. Hiervoor organiseren we '1-to-1 meetings' op 13 april. Wilt u van deze unieke kans gebruik maken? Neem dan contact op met mij om een geschikt moment vast te leggen! 

Wie meer wil weten over de SLIPS-oppervlakken, kan alvast bijlezen op Techniline. 

Tags: