Sirris wordt actief in bioprinting

De markt van additieve productie is heel divers. Een van de meest veelbelovende niches is die van biomedische toepassingen. Sirris wil haar activiteiten in dit domein versterken en lanceert daarom een oproep aan geïnteresseerde bedrijven.

BioPrinting, het driedimensionaal printen van levend weefsel, is naast het onderwerp van heel wat wetenschappelijke publicaties een echte hype in de media. Ook Sirris heeft op Techniline al meermaals over dergelijke toepassingen geschreven (zie bijvoorbeeld 08.03.13 Additieve manufacturing - Tendensen III en 05.07.13 Additive manufacturing: nieuwe toepassingen in de medische sector).

Altijd speurend naar opkomende technologieën voor veelbelovende markten, heeft Sirris nu ook besloten om een onderzoeksproject rond BioPrinting in te dienen. Het doel is eenvoudig: de Belgische industrie sterk positioneren in dit domein door een innovatieve en industriële benadering. 

BioPrinting vindt nuttige toepassingen in o.a. de ontwikkeling en het testen van nieuwe medicijnen, de behandeling van ziekten die transplantaties vergen, de productie van biomoleculen, fundamenteel wetenschappelijk onderzoek, de productie van voedsel, enz. 

Het project wordt al door een aantal industriële partners ondersteund. Maar ook andere geïnteresseerde bedrijven kunnen zich aanmelden bij Grégory Nolens: gregory.nolens@sirris.be of Carsten Engel : carsten.engel@sirris.be