Sirris verrast met origineel design en materialengebruik op zeepkistenrace

De Red Bull Zeepkistenrace is  gereden, de resultaten bekend en ook onze Sirris Da Vinci heeft haar vuurdoop met verve doorstaan. Bovendien kon onze zeepkist rekenen op heel wat interesse, onder meer van de Belgische rallyrijder Thierry Neuville. Onze medewerkers creëerden dan ook een uniek exemplaar door verschillende, nieuwe technologieën te combineren. 

Zowel het ontwerp als de uitwerking bevatte enkele originele ideeën: zo vond de stuurinrichting haar inspiratie bij het sturingsprincipe van een skateboard, werd bamboe ingezet en kwamen we wellicht met een primeur op de proppen door gebruik te maken van additive manufacturing bij de bouw van onze racewagen. Het team kon hiermee in een totaal andere, ietwat onverwachte context illustreren wat de mogelijkheden zijn van de technologieën die we in huis hebben. 

Hoe het Sirris-team deze spannende dag wist te ervaren, kunt u mee beleven via volgend filmpje: 

 

De verschillende technologieën die in de racewagen van Sirris werden ingezet, zijn te ontdekken in eerdere blogposts: 

De "bella macchina" van Sirris Da Vinci is een feit!

"Eenvoud is de ultieme verfijning!"

Sirris neemt deel aan Red Bull Zeepkistenrace 

Voor de zesde editie van de Red Bull Zeepkistenrace in Kluisbergen schreven zich meer dan 700 teams in. Daaruit selecteerde de jury de 65 deelnemende teams. Onder het oog van zowat 30.000 toeschouwers wisten zo goed als alle zelfgemaakte bolides, al dan niet in één stuk, de finish te bereiken.