Sirris start mastercourse in het teken van data-innovatie

Data overspoelt bijna alle sectoren van onze economie. Bijgevolg zijn steeds meer innovaties gebaseerd op het exploiteren en interpreteren van (beschikbare) data, die via verschillende kanalen worden verzameld. Benieuwd wat data-innovatie kan betekenen voor uw bedrijf, producten, diensten en technologie? U ontdekt het vanaf oktober in de Sirris’ mastercourse ‘Data-driven innovation beyond the hype’. 

Data science volop aanwenden

Spreken we vandaag over data science – de wetenschap die zich bezighoudt met het slimme gebruik van digitale gegevens – dan worden internetgiganten Google, Amazon en Facebook vaak aangehaald als voorbeeld. Data science kan echter ook bijzonder waardevol zijn voor innovaties in de industrie, zelfs binnen kmo’s. 

Data science maakt het mogelijk om nieuwe inzichten te verwerven uit experimentele data, producten en klanten te profileren, productieprocessen te optimaliseren, falen van machines te voorspellen en datagerichte start-ups op te richten. Het belang en gebruik van data zullen in de komende jaren alleen maar toenemen, zoveel is duidelijk. 

Brede maar toegespitste scope

In het kader van het EluciDATA-project organiseert Sirris vanaf oktober een mastercourse die de verschillende facetten van data-innovatie toelicht. Elke sessie van deze mastercourse biedt een pragmatische en industriegerichte inleiding tot datagedreven innovatie, en behandelt ook een specifiek onderwerp. De sessies kunnen los van elkaar bijgewoond worden. 

Intussen zijn de onderwerpen en datums voor de drie eerste opleidingen bekend. Klaar om deel te nemen? Klik op de sessie die u wenst te volgen voor meer informatie, praktische info en inschrijven: