Sirris presenteert 3D-printen en keramiek op 3D Printing Materials Conference

De 3D Printing Materials Conference op 27 januari 2015 biedt u een platform aan waar wetenschap, technologie en industrie rond 3D-printen elkaar kruisen. Het event draait volledig rond kennis delen, leren van andere professionals en netwerken.

3D-printen is hot en heeft zich ontpopt tot productietechnologie met duizenden gebruiksmogelijkheden, verspreid over een zeer diverse gebruikersbasis. De ontwikkeling van nieuwe materialen heeft niet alleen impact op de kwaliteit van de in 3D geprinte eindproducten, maar opent ook nieuwe markten en heeft een positieve invloed op het prijsniveau van de gebruikte materialen.

Het succesverhaal van de 3D-printsector zal afhangen van het finetunen van materialen naargelang de behoeften van elke toepassing. Dit finetuningproces heeft betrekking op het type en de kwaliteit, sterkte en materiaalkosten, maar ook de selectie van marketingkanalen en bijvoorbeeld de verpakking van het eindproduct.

Aangezien elke gebruikersgroep en toepassing behoefte heeft aan zijn eigen materialenset, kent de markt een enorm potentieel: geen dag lijkt voorbij te gaan zonder dat nieuwe materialen worden toegevoegd aan het 3D-printpalet. Maar tegelijk rijzen hierbij heel wat vragen: welke ontwikkelingen kunnen we verwachten in de nabije toekomst?  Welke markten zullen op korte termijn beïnvloed worden? Hoe kunnen materialen kostenefficiënt worden geproduceerd?

Topics en programma

De conferentie draait volledig rond de materialen die voor 3D-printen worden ingezet  - metaal, kunststoffen/polymeren en keramiek, ontwikkelingen in opkomende materialen, ontwerpregels, waardeketens, duurzaamheid, trends en marktvoorspellingen en de relaties tussen 3D-printprocedés en materiaalkeuze.

Het programma van deze tweede editie omvat onder meer keynote presentaties en een uiteenlopende reeks van break-out presentaties, waaronder de presentatie over 3D-printen en keramiek door Sirris-expert Stijn Lambrechts.

Naast deze inspirerende presentaties staat de conferentie  voor een vakbeurs en verschillende gelegenheden tot netwerking in een open setting.

De 3D Printing Materials Conference vindt plaats in het MECC in het Nederlandse Maastricht op 27 januari 2015. Wilt u meer weten? Hier vindt u alle info!