Sirris houdt vinger aan de pols van de gieterijsector

De activiteiten van Sirris in Zwijnaarde voor de gieterijsector en afnemers komen dit voorjaar in een stroomversnelling. De nieuwe gietovens zijn ondertussen in bedrijf genomen en deze hebben de eerste testen met glans doorstaan. Later deze maand, nog voor het event 'Producten van morgen worden gegoten', vindt in Zwijnaarde de zevende editie van het wetenschappelijke event European Cast Iron Meeting plaats.

Na de installatie van de twee nieuwe luchtovens in de werkplaats van de Sirris-site in Zwijnaarde werden eerst pre- en acceptatietesten uitgevoerd, die vlot mochten verlopen. De tijd tussen de levering en aansluiting bedroeg slechts drie weken. Dit was een sterk staaltje van een gesmeerde samenwerking tussen de verschillende betrokken clusterpartners

Wilt u de ovens zelf van dichterbij bekijken of de dienstverlening die Sirris aanbiedt leren kennen? Kom dan naar de officiële inhuldiging tijdens het event 'Producten van morgen worden gegoten' op 30 maart! 

Op 26 en 27 maart vindt de European Cast Iron Meeting plaats. Op deze jaarlijkse vergadering verzamelen vrijwel alle Europese onderzoekers die zich verdiepen in gietijzer. De eerste meeting vond plaats in 2009 en al sinds het begin is Sirris bij dit event betrokken. Dit jaar is het zelfs gastheer en zal het congres plaatsvinden in de site van Zwijnaarde. Op 26 maart vinden een vijftiental lezingen plaats, op 27 maart is een bezoek gepland aan gieterij Ferromatrix. Een dertigtal Europese onderzoekers zijn reeds aangemeld voor dit event.

Tags: