Sirris-expert Omar Mohout zetelt in adviesraad bij Inventive Designers

Het Antwerpse softwarebedrijf Inventive Designers wil internationaal groeien in het domein van SaaS, maar heeft hiervoor niet de nodige knowhow in huis. Samen met Sirris werd daarom een externe adviesraad opgezet, die de onderneming de komende twee jaar zal bijstaan in haar eerste stappen naar een SaaS-bedrijf. Sirris-expert Omar Mohout maakt deel uit van dit dynamische team.

Inventive Designers staat aan de wereldtop voor software rond digitale communicatie. De onderneming telt meer dan veertig werknemers en staat onder leiding van Joke Dehond en Klaas Bals, haar echtgenoot en cto. Na eerste contacten met SaaS (Software as a Service) en een deelname aan een door Sirris georganiseerde bootcamp over dit onderwerp lag het voor deze ondernemers vast dat de toekomst van het bedrijf in SaaS ligt: niet alleen wilde men een pionierspositie innemen in het SaaS-gebeuren, maar ook groeien op wereldniveau.

Om dit te bereiken, moesten echter eerst enkele 'blinde vlekken' weggewerkt worden. Daarom werd in samenwerking met Sirris besloten een adviesraad op te richten, bestaande uit verschillende specifiek geselecteerde profielen, die over een periode van twee jaar een paar keer per jaar zouden samenkomen om het bedrijf klaar te stomen voor de volgende stap.

Om tot de juiste samenstelling van zo'n adviesraad te komen, heeft Sirris een bepaalde methodiek uitgewerkt. Op basis van de noden en ambities van Inventive Designers werd een shortlist van mogelijke kandidaten opgesteld. Na een eerste kennismaking, kwam de adviesraad eind januari voor een eerste keer officieel samen.

In de adviesraad zit onder meer Omar Mohout van Sirris, omwille van zijn kennis van en ervaring in het opstarten van SaaS-activiteiten. Verder coacht en adviseert hij al jaren bedrijven en ook spreekt en publiceert hij regelmatig over ondernemen in de ICT-sectoren. Een ander lid van de adviesraad is Pieter Casneuf, ceo van Adam Software. Voordien was hij business unit manager bij Domo Group en later werd hij ceo bij Advalvas Group.

Het doel van de raad zal de doorbraak en groei zijn van het product van Inventive Designers in het buitenland. Inventive Designers heeft al klanten in een twintigtal landen en volgens Omar Mohout heeft het bedrijf ook het potentieel om echt wereldwijd actief te worden en daardoor zijn omzet minstens te verdubbelen.

Meer weten over de methodiek die Sirris uitgewerkt heeft om een adviesraad samen te stellen? Volgend Techniline-artikel gaat hier dieper op in.