Met het SensInFood-project is Sirris samen met Flanders' FOOD op pad om de noden rond sensoren in de voedingsindustrie te begrijpen. We verkennen nieuwe technieken en geavanceerde sensortechnologieën, zoals hyperspectraalbeeldvorming, om zo efficiëntie, kwaliteit en veiligheid in de voedingsindustrie te verbeteren.

De integratie van hoogtechnologische sensoren voor productinspectie biedt voedingsbedrijven een groot potentieel voor de optimalisatie van hun productie. Een nieuw project wil samen met de voedingsbedrijven en hun technologieleveranciers de uitdagingen die gepaard gaan met sensorintegratie aanpakken.

In het kader van de ontwikkeling van competenties op het vlak van sensoren heeft Sirris onlangs een nieuw type van temperatuursensor uitgewerkt. Doel ervan was een eenvoudig meetbare fysieke grootheid te verkrijgen die voldoende gevoelig is om meetfouten als gevolg van ruis te beperken. Onze keuze ging al snel uit naar RTD-oplossingen (Resistor Thermal Detector).