Pieter Beyl

Sensoren, intelligentie, connectiviteit en cloud-applicaties toevoegen aan uw product: makkelijker gezegd dan gedaan als u wat minder vertrouwd bent met al die digitale technologieën. Om de valkuilen te vermijden die tot extra kosten, vertragingen en foute technologiekeuzes leiden kunt u best vanaf de start de nodige inzichten verwerven om uw ontwikkeling in goede banen te leiden. Neem deel aan onze groepscoaching 'Hoe bouwt u uw slimme product'!

Solange Humblet

Tom Jacobs

Bij metaalbewerkingsprocessen zoals frezen of draaien is een goede oppervlaktekwaliteit - ruwheid - vaak een vereiste. Deze kan berekend worden, maar klopt slechts tot op zekere hoogte, wat alsnog kan leiden tot afgekeurde producten. Sirris onderzocht sensordata als bijkomende parameter.

Christophe Michiels

Wilt u uw productie- of bedrijfsprocessen innoveren en bent u op zoek naar professioneel advies? Op vrijdag 4 december stellen we onze Machinebouw & Mechatronica-labs virtueel voor u open en staan onze experts online voor u klaar.

Tania Drissen

Bent u een kmo en werkt u innovatieve oplossingen uit voor de voedingsindustrie? Dan komt u misschien wel in aanmerking voor financiële steun die het S3Food-project geeft voor innovatieve projecten rond smart sensor systems.

Pieter Beyl

Haelvoet is een producent van meubelen voor zorginstellingen. Met een slim en geconnecteerd bed wil dit bedrijf de veiligheid en het comfort van patiënten verbeteren en de zorg efficiënter maken. Onlangs werd hun innovatie aan het grote publiek voorgesteld. Hoe heeft Haelvoet de ontwikkeling aangepakt?

Tom Jacobs

Op de recente EMO-beurs in Hannover presenteerde Schunk een nieuw gamma aan slimme gereedschapshouders.

Stephan Masselis
Tania Drissen

Om de productkwaliteit te garanderen en snel te kunnen ingrijpen op het productieproces indien nodig, is het wenselijk om continu productparameters, die een kwantitatieve maat zijn voor de kwaliteit, te meten. In het spectrum van elektromagnetische golven zijn er tal van mogelijkheden om in het productieproces zelf snel, non-destructief en meestal ook contactloos product- en materiaalparameters te meten.

Buvana Lefevre

Met het SensInFood-project is Sirris samen met Flanders' FOOD op pad om de noden rond sensoren in de voedingsindustrie te begrijpen. We verkennen nieuwe technieken en geavanceerde sensortechnologieën, zoals hyperspectraalbeeldvorming, om zo efficiëntie, kwaliteit en veiligheid in de voedingsindustrie te verbeteren.

Pieter Beyl

De integratie van hoogtechnologische sensoren voor productinspectie biedt voedingsbedrijven een groot potentieel voor de optimalisatie van hun productie. Een nieuw project wil samen met de voedingsbedrijven en hun technologieleveranciers de uitdagingen die gepaard gaan met sensorintegratie aanpakken.