Security monitoring in de cloud met de 'Detective'

Tijdens het derde SeCloud Brokerage Event rond databeveiliging, dat plaatsvindt op 29 maart, zal XAOP een holistische benadering tot veiligheidsmonitoring in de cloud voorstellen.

Om de resultaten van haar onderzoek onder de aandacht te brengen, gaat de Brusselse 'research community', betrokken bij het SeCloud-initiatief voor databeveiliging, een samenwerking aan met bedrijven die hun ervaringen en best practices komen voorstellen in verschillende thema's rond databeveiliging. Deze onderwerpen gaan van werkingsplannen voor veiligheidsrisico's en de wetgeving rond de privacy over veiligheidsaspecten van programmeertaal tot post-quantum versleuteling. 

Stijn Van Vreckem en Robrecht Dewaele, CEO en CTO bij XAOP, zullen de presentatie 'Holistic security monitoring in the cloud' verzorgen.

Migratie naar de cloud is dagelijkse kost geworden voor bedrijven die te maken hebben met grote hoeveelheden aan data. Deze data kan echter van gevoelige aard zijn. Denk maar aan patiënteninformatie, loongegevens, ... Dit betekent dat databeveiliging in de cloud een absolute prioriteit geniet, het vakgebied van XAOP. Tijdens de presentatie van XAOP zal ingegaan worden op online databeveiliging, meer bepaald in de context van data in de cloud.

XAOP, een onderneming actief in softwareoplossingen, is gespecialiseerd in bedrijven helpen bij de migratie van hun data naar de cloud. Dit met een focus op databeheer, schaalbaarheid en, als belangrijkste van al, beveiliging. Als onderdeel van zijn veiligheidsmonitoring en risicoanalyse bouwde het bedrijf de 'Detective'.

De ‘Detective’ kan worden ingezet om eens per uur een door de klant beheerde lijst van hosts te monitoren op kwetsbare SSL-configuraties en veranderingen in het SSL-certificaat. Mogelijke problemen worden gelogd, de beveiligingsverantwoordelijke wordt op de hoogte gebracht van nieuwe problemen en deze kan de gedetailleerde logs bekijken, om zo het veiligheidsrisico te analyseren en op te lossen.

Wilt u meer weten over de ‘Detective’? Kom dan naar het SeCloud Brokerage Event op 29 maart!

 

Het SeCloud-project geniet de volledige steun van:

Tags: