Een Deens bedrijf ontwikkelt robots om de wieken van offshore windturbines te onderhouden en te herstellen. Zo kunnen aanzienlijke reducties in tijd en kosten worden gerealiseerd. Ook andere robots kunnen ingezet worden voor offshore toepassingen.

Van 15 tot 17 januari vertegenwoordigden Manie Conradie en Pieter Kesteloot Sirris op de kick-offmeeting van het DIH2-project over wendbare productie.

Overweegt u laswerk (gedeeltelijk) te automatiseren binnen uw bedrijf? Wilt u kennis delen, ervaringen uitwisselen en zo leren van andere bedrijven? Wilt u weten hoe anderen het verschil maken, hun toekomst zeker stellen? Dat kan! In het kader van het project Autolas zetten Sirris, BIL en Agoria een zelflerend netwerk op.

Robots nemen langzaamaan een plaats in de maatschappij in. Terwijl robots in de industrie steeds meer hun nut kunnen bewijzen en ze stilaan ook voor andere domeinen geschikt blijken - denk maar aan de zorg - heeft de sociale huisrobot niet zo veel vooruitgang geboekt als u misschien wel verwacht had.

Ook voor voedingsbedrijven bieden cobots potentieel om een antwoord te bieden aan de uitdaging om een aantal manuele operaties op een flexibele en laagdrempelige manier te automatiseren. Een nieuw project wil de producerende bedrijven uit de voedingssector en de integratoren en technologieaanbieders binnen de wereld van flexibele automatisering dichter bij elkaar brengen.

In de jaren 1980 begon het robotverhaal voor Sirris - toen nog WTCM/CRIF - met de komst van de eerste robot aan de KU Leuven. Sirris zag de link met de industriële noden en heeft sindsdien haar kennis over robots en hun vele toepassingsmogelijkheden verder opgebouwd en uitgebreid, om zo de bedrijven zo goed mogelijk te kunnen adviseren en helpen.

flexibele automatisering

Editie 2017 van Motek, een van de belangrijke beurzen voor productie- en assemblage-automatisering, kon weer rekenen op heel wat interesse en een duizendtal exposanten. Sirris trok naar Stuttgart om er voor de Belgische industrie een kijkje te nemen.

automated polishing_Fraunhofer IPT

Zou een algemeen inzetbare tool polijstexperts helpen bij het polijsten van basisvormen en oppervlakken van unieke stukken, zoals spuitgietmatrijzen? Sirris wil dit uitzoeken... U kunt ons daarbij helpen en voordeel halen uit de resultaten!

U wilt uw lasafdeling (gedeeltelijk) automatiseren of robotiseren, maar weet niet hoe? Of uw lasafdeling is al geautomatiseerd, maar u wilt ze verder optimaliseren? Sirris, Agoria en het BIL sloegen de handen in elkaar en komen u tegemoet met het project AUTOLAS - 'Succesvol en competitief omschakelen van manueel naar geautomatiseerd/ gerobotiseerd lassen'.

Met de komst van de KMR iiwa in onze vestiging in Diepenbeek heeft Sirris er sinds kort een cobot 'met armen en benen' bij, alweer een primeur voor België! Deze cobot staat (tijdelijk) ter beschikking van onze experts om het potentieel ervan te ontdekken en van geïnteresseerde bedrijven om hem te testen.