In het Smart Tooling-project, waarbij ook Sirris betrokken is, worden kmo’s en service providers uit het grensgebied België-Nederland als partner betrokken om robottechnologie te ontwikkelen. Zo wil men door kostenefficiënter en veiliger te werken de procesindustrie versterken. Het project loopt nu meer dan een jaar. Hoever staan we ondertussen?

Dat hard- en software steeds meer in elkaar vervlechten, biedt kansen voor beide werelden. Hardware-producenten die hun producten willen uitbreiden met digitale functionaliteiten, softwareontwikkelaars die de link willen maken met fysieke producten en onderzoekers die mogelijkheden willen aftasten kunnen binnenkort terecht in de nieuwe infrastructuur die Sirris voor hen voorziet.

Sirris is op zoek naar een Robotics Engineer - smart assembly voor haar Smart and Digital Factory. Deze afdeling bevindt zich in Kortrijk, het kloppende hart voor industriële innovatie vandaag. Een unieke kans voor u om vanop de eerste rij van Industrie 4.0 een feit te maken?

Op 29 juni vindt een promo-event van het Interreg-project Smart Tooling plaats rond ontwikkelingen in robotica voor maintenance in de procesindustrie. Hierop krijgt u meer info over de Smart Tooling-ontwikkelprojecten en over toepassingen van robotica in onderhoud.

Wilt u de mogelijkheden van onderhoudsrobots in de procesindustrie ontdekken? Een nieuw interregionaal project biedt u deze mogelijkheid! Grijp nu uw kans en neem deel!

On 29 September Flanders Make will present the results of no less than six of its research projects in the application areas vehicles, machines and factories.

De Hannover Messe, ’s werelds grootste industriële beurs, stond dit jaar volledig in het teken van Industrie 4.0. Ook Sirris was van de partij. We zetten de belangrijkste trends en nieuwigheden voor u op een rij.

Op 15 maart gaat de Exponential Academy van start, die jongeren wil stimuleren tot ondernemerschap en ondernemingen tot transformatie. Het is een unieke gelegenheid om twee visionaire sprekers, Brad Templeton en Peter Hinssen, aan het woord te horen over hun visie op 2030.

Omwille van de vele voordelen is het gebruik van industriële robots al enige tijd ingeburgerd in hightech sectoren, zoals de automobielsector. De nadelen waren tot nog toe de reden waarom ze minder gekend waren in andere sectoren en kmo’s. Met de opkomst van cobots kan hierin verandering komen.

Flanders' FOOD, Agoria en Sirris ontwikkelen een traject om de Vlaamse voedingsindustrie te transformeren naar 'Food Factories of the Future' (F3). Om deze transformatie te versnellen werden twee handige tools ontwikkeld: de factsheets als kennismaking met nieuwe voedingstechnologieën en de technologiescan als eerste stap naar transformatie. Maak kennis met deze tools tijdens een event op 28 oktober!