Joey Bosmans

Een groeiende markt en een sterker publiek bewustzijn zorgen voor een snellere acceptatie van biogebaseerde, biodegradeerbare en recycleerbare producten. Maar hoe kunt u deze producten identificeren en naar waarde schatten? En wat is hun huidige positie in de circulaire economie? Dankzij het webinar van Sirris en Centexbel op 31 maart bent u binnen het uur helemaal bij!

Fabienne Windels

18 Europese lidstaten hebben in 2019 een grensoverschrijdende markttoezichtscampagne opgezet om de conformiteit van 'slimme' huishoudtoestellen met de relevante productwetgeving te evalueren. De resultaten illustreren dat het bewustzijn rond de specifieke wettelijke vereisten bij integratie van draadloze connectiviteit in een product ondermaats is.

Thomas Vandenhaute

OIP Sensor Systems uit Oudenaarde wenste zijn conformiteit met REACH opnieuw af te toetsen. Aangezien het bedrijf de nodige expertise niet in eigen huis had, zocht en vond het deze in het ruime netwerk van Agoria. Via de REACH-compliance tool vond het zijn weg door deze complexe en dynamische wetgeving.

Benjamin Vandeputte

Op 25 oktober organiseert Agoria’s expertisecentrum Regelgeving en Normalisatie voor de vijfde keer een infodag over regelgeving en normen. U kunt kiezen uit maar liefst 16 sessies!

Thomas Vandenhaute

Hoewel CE-markering geen nieuwe materie is, blijft ze toch heel wat vragen oproepen. Om bedrijven te ondersteunen die weinig specifieke kennis hebben van alle aspecten betreffende de CE-markering is een gratis tool ontwikkeld die u een eerste indicatie geeft van de relevante richtlijnen.

Bart Teerlinck
Bojan Spasic

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in regelgeving en normen? Op 19 oktober organiseert Agoria 'Unboxing Rules & Standards'. Het event behandelt 17 verschillende actuele onderwerpen. Ook Sirris werkt hieraan mee en brengt een lezing rond beveiliging en privacy in het kader van Internet of Things en een tweede rond de Europese Richtlijn voor Drukapparatuur (PED).

Thomas Vandenhaute

Stillemans heeft een lange geschiedenis in het produceren en vermarkten van kunststof afboordprofielen voor o.a. de meubelindustrie. Het bedrijf zet zijn expertise nu ook in voor nieuwe innovatieve producten en toepassingen. Zo worden verschillende toepassingsgebieden in de bouw onderzocht, zoals bijvoorbeeld integratie van ledverlichting.

Thomas Vandenhaute

Van uitdagingen rond het milieu een opportuniteit maken, het kan! Maar hoe dit aanpakken? In dit derde deel van onze vierdelige reeks rond eco-compliance verdiepen we ons in de regelgeving. De regelgeving identificeren die van toepassing is op uw product is iets dat u graag zo efficiënt mogelijk wil uitvoeren. Vaak is het overzicht bewaren echter een lastige taak en is het onduidelijk wat afkortingen zoals ROHS, ErP en EPBD betekenen. We helpen u een handje.

Thomas Vandenhaute

Van uitdagingen rond het milieu een opportuniteit maken, het kan! Maar hoe dit aanpakken? In een vierdelige reeks rond eco-compliance zoomen we in op de kansen die ontstaan door de steeds strenger wordende regelgeving, het groeiende aantal normen, het toenemend belang van labels en de steeds meer veeleisende klanten. In dit tweede deel geven we inzage in de Normvinder, een praktische handleiding en zoekstrategie.