Pascal Pollet

De productiestrategie QRM zorgt ervoor dat bedrijven in een high-mix, low-volume omgeving hun doorlooptijden kunnen verkorten en indirecte kosten besparen. Om de strategie beter bekend te maken in ons land, organiseert Sirris meermaals per jaar de QRM Silver-opleiding. Wie de opleiding succesvol beëindigt, ontvangt een certificaat tijdens een officiële ceremonie die plaatsvindt bij een van die deelnemers. Op 9 mei waren we te gast bij Reynaers Aluminium, producent van onder meer aluminium profielen voor ramen en deuren, en sinds 2018 Factory of the Future.

Pascal Pollet

De impact van digitalisatieprojecten op de bedrijfsresultaten varieert sterk, waardoor het belangrijk is om de juiste keuzes te maken. In dit artikel belichten we de digitale tool met wellicht de grootst denkbare impact op de operationele processen: de productconfigurator.

Pascal Pollet

Sommige productiebedrijven maken een grote sprong vooruit door te digitaliseren, terwijl bij anderen de impact erg beperkt is. Hoe komt dit en hoe vermijdt u ontgoochelingen bij digitalisatie in de operationele processen?

Pascal Pollet

Zou u wel eens in een teletijdmachine willen stappen om een kijkje te nemen in de toekomst? Wel nu, dit kan! Door het verkorten van de doorlooptijden in al onze processen belanden we sneller dan anders in de toekomst en zijn we dus in wezen aan het tijdreizen.

Pascal Pollet

Het wereldrecord voor het ontwikkelen van een vaccin stond tot voor kort op het bofvaccin dat in vier jaar werd ontwikkeld. Ondertussen weten we dat het veel sneller kan. Half januari 2020 startte BioNtech met het project 'Lightspeed'. Dit project resulteerde in het eerste coronavaccin dat begin december 2020 een goedkeuring kreeg. Hoe heeft men dit klaar gespeeld en wat kunnen bedrijven uit de industrie hieruit leren?

Pascal Pollet

In het voorjaar start een nieuwe QRM Silver opleidingsreeks over quick response manufacturing (QRM). Deze opleiding stelt u in staat om zelfstandig een QRM-project te initiëren, de analysefase uit te voeren en de implementatie te ondersteunen.

Pascal Pollet

De Meyer NV is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren, onderhouden en repareren van mechanische constructies en machines. Het familiebedrijf bedient zeer uiteenlopende markten in hun al even diverse projecten. Het bedrijf kent al enkele jaren een sterke groei en wil de doorlooptijden voor het steeds stijgende aantal projecten verkorten.

Pascal Pollet

Door de COVID-19-pandemie moest een aantal deelnemers van de QRM Silver-opleidingen wat langer wachten op hun certificaat. Op 22 oktober kon nog de laatste groep deelnemers zijn certificaat in ontvangst nemen. De officiële uitreiking vond plaats bij een van de deelnemers: Belgian Cycling Factory, fietsfabrikant en eigenaar van Bike Valley, dat bedrijven en activiteiten die met fietsen te maken hebben bundelt.

Pascal Pollet

Door de COVID-19-pandemie moest een aantal deelnemers van de QRM Silver-opleidingen wat langer wachten op hun certificaat. Op 18 oktober kon nog een groep deelnemers zijn certificaat in ontvangst nemen. De officiële uitreiking vond zoals gewoonlijk plaats bij een van de deelnemers: we waren te gast bij Motoren Francoys, een afdeling van de Rotating Company in Melle die gespecialiseerd is in revisie, servicing en verkoop van elektrische aandrijvingen.

Pascal Pollet

Door de COVID-19-pandemie moest een aantal deelnemers van de QRM Silver-opleidingen wat langer wachten op hun certificaat. Op 8 oktober kon alweer een nieuwe groep deelnemers zijn certificaat in ontvangst nemen. De officiële uitreiking vond plaats bij een van de deelnemers: gastbedrijf was Labor Aiding Systems Europe (LASE) in Herk-de-Stad, totaalpartner voor automatisering in de auto-industrie.