Pascal Pollet

Door de COVID-19-pandemie moest een aantal deelnemers van de QRM Silver-opleidingen wat langer wachten op hun certificaat. Op 8 oktober kon alweer een nieuwe groep deelnemers zijn certificaat in ontvangst nemen. De officiële uitreiking vond plaats bij een van de deelnemers: gastbedrijf was Labor Aiding Systems Europe (LASE) in Herk-de-Stad, totaalpartner voor automatisering in de auto-industrie.

Pascal Pollet

Door de COVID-19-pandemie moest een aantal deelnemers van de QRM Silver-opleidingen wat langer wachten op hun certificaat, maar op 29 september kon een nieuwe groep deelnemers zijn certificaat in ontvangst nemen. Ook nu vond de uitreiking plaats bij een van de deelnemers: we waren deze keer te gast bij Constructiewerkhuizen De Meyer, 'Masters in Mechanics', in Temse.

Pascal Pollet

Het EU-Japan Centre organiseert van 7 tot 11 maart 2022 een intensieve vijfdaagse training voor Europese kaderleden met kennis van World Class Manufacturing. Het programma bestaat uit verschillende lezingen en bezoeken aan Japanse topbedrijven, om zo de eigen productiestrategie te verbeteren.

Pascal Pollet

Door de COVID-19-pandemie moest een aantal deelnemers van de QRM Silver-opleidingen van vorig jaar wat langer wachten op hun certificaat, maar op 15 september was het dan eindelijk zo ver: de eerste nieuwe lichting kon haar verdiende certificaat van een met vrucht beëindigde opleiding in ontvangst nemen. Zoals ondertussen traditie is, vond de ceremonie plaats bij een van de deelnemers en dat was voor de gelegenheid bij Samsonite Europe NV, wereldleider in reisproducten.

Pascal Pollet

Group Nivelles NV, een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in badkamers en afvoersystemen, verdeelt zijn producten zowel in België als internationaal, en werkt voortdurend aan zijn groei en de verbetering van zijn processen en producten. Het bedrijf had gemerkt dat de doorlooptijd voor nieuwe maatwerkbestellingen te lang was en wilde deze verkorten.

Pascal Pollet

In het najaar start een nieuwe QRM Silver opleidingsreeks over quick response manufacturing (QRM). Deze opleiding stelt u in staat om zelfstandig een QRM-project te initiëren, de analysefase uit te voeren en de implementatie te ondersteunen.

Pascal Pollet

ETAP, producent en toeleverancier van professionele verlichtingsoplossingen, kon dankzij de implementatie van QRM in verschillende afdelingen - productie, maar ook ontwikkeling en verkoop - op korte tijd mooie resultaten boeken.

Pascal Pollet

Ondanks de COVID-19-pandemie vond op 13 oktober de uitreiking van de QRM Silver-certificaten plaats, ongeveer een jaar na de opleiding. De geslaagde cursisten ontvingen hun certificaat tijdens een video-conferencing-sessie met QRM-grondlegger Rajan Suri. Het event vond plaats bij ETAP Lighting International in Malle, producent en toeleverancier van professionele verlichtingsoplossingen.

Pascal Pollet

Doorlooptijdverkorting start met het in kaart brengen van de doorlooptijd. De MCT vormt een handige tool waarmee je de doorlooptijden overzichtelijk kan maken.

Mark Van Pee

In deze tijden van Industrie 4.0 en Industrial Internet of Things (IIoT) denken we al vlug dat een manufacturing execution system (MES) of een IIoT-backbone een absolute vereiste is geworden om het kantoor (de ERP) digitaal met de werkvloer te verbinden. We bekijken in dit eerste artikel van twee of dit wel altijd het geval is.