Project ASTUTE bekroond met award op Co-Summit 2015

Het Europese onderzoeksproject ASTUTE, door Sirris opgezet, mocht op de ITEA-ARTEMIS Co-Summit 2015 een award ontvangen voor de succesvolle afronding en verwezenlijkingen binnen het project.

Op 10 en 11 maart vond de zevende editie van de jaarlijkse Co-Summit plaats in Berlijn. De Summit is een organisatie van de Artemis Industry Association en ITEA. Het thema van dit jaar was 'Smart Industry: impact of software innovation', en ligt daarmee volledig in het teken van de vierde industriële revolutie. Op het programma stonden internationale keynote-sprekers, een panelgesprek op hoog niveau over 'Smart Industry' en een inspirerende tentoonstelling van de 75 R&D&I-projecten met live demo's die de impact van innovaties toonden.

Tijdens het event werden verscheidene awards uitgereikt en ook ASTUTE viel in de prijzen. Dit Europees onderzoeksproject in het kader van het Artemis-programma werd afgesloten in 2014. Het project beoogde de ontwikkeling van proactieve mens-machine-interfaces en redeneeralgoritmen om de manier te verbeteren waarop professionals tijdens reële operaties omgaan met complexe en gigantische hoeveelheden informatie. 

De Data-innovatiegroep binnen Sirris zette dit pilootproject op, samen met internationale partners en de drie Belgische bedrijven IOS International, Luciad en Namahn. Voor innovatie gedreven bedrijven vormt data immers steeds vaker de basis om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen of bestaande oplossingen te verbeteren. Ze kunnen daarbij onder meer een beroep doen op de ervaring in data-innovatie die bij Sirris rijkelijk voorhanden is. 

Kenmerkend voor ASTUTE was zijn industriële focus en het feit dat het project verschillende stakeholders rond de tafel wist te brengen. Dit resulteerde in een zeer succesvolle afronding, wat beloond werd met een award op de Co-Summit.