Proactieve eco-compliance als competitief wapen

Waarom nu het moment aangebroken is om met ecodesign te starten

Wie energiegerelateerde producten op de markt brengt, moet vaak voldoen aan de vereisten voor ecodesign. De Europese richtlijnen hierrond bevatten namelijk specifieke verordeningen met producteisen voor een groot aantal producten.

Lang lag de focus op de energieprestaties van de producten zelf, maar vandaag gaat ook flink wat aandacht naar andere aspecten, waaronder grondstoffenefficiëntie. De wetgeving is dus nog lang niet rond. In een eerste fase moeten normen opgesteld worden. Vervolgens kunnen die gebruikt worden bij de bepaling van de wetgeving.

Het goede nieuws is dat u als bedrijf uw steentje kunt bijdragen aan het ontwikkelingsproces van nieuwe normen. Meer nog, de Europese Commissie roept de normalisatieorganisaties CEN, CENELEC en ETSI op om dat te doen. De voordelen hiervan? U bent als eerste op de hoogte van de ontwikkelingseisen en helpt meebouwen aan de toekomst van ecodesign. En doordat u vroeg kunt schakelen op ontwerpvlak, kunt u ook snel de producten van morgen in de markt zetten. Kortom, u zet uw bedrijf in poleposition op ecodesignvlak.

Lees meer op Techniline.

Tags: