Met behulp van een femtoseconde-laser is het mogelijk de lagen van Printed Circuit Boards (PCB’s) dunner te maken.

Ledverlichting is in opmars. Dit vanwege de hoge efficiëntie, lage energieconsumptie. Een van de uitdagingen is de lichtbundel te vormen naar de behoeften van de klant met een minimum aan lensmateriaal. Dit aspect onderzoeken we in samenwerking met KU Leuven binnen het project 'Verlichtingsindustrie 4.0'.

De mogelijkheden met gecoate en getextureerde oppervlakken zijn enorm. Ze geven producten een toegevoegde waarde, waardoor die concurrentieel sterker staan. Via een reeks cases, die vertrekt vanuit de noden van verschillende sectoren, toont Sirris u het potentieel. Deze blogpost gaat in op het reflectievermogen van optische oppervlakken.

Weet u waar u staat als het om precisie gaat? Om een idee te krijgen van het nauwkeurigheidsniveau en het verbeterpotentieel van uw productieomgeving, heeft Sirris een online vragenlijst opgesteld waarmee u dit zelf kan aftoetsen.

Om haar manier van werken en haar klantenservice verder te professionaliseren, deed de Belgische NLMK-site een beroep op de precisie-experts van Sirris.

Op 16 en 17 november vond in het Nederlandse Veldhoven de Precisiebeurs 2016 plaats. De precisieafdeling van Sirris werkte mee aan dit event en brengt verslag uit, met een focus op meten in productie.

Harden is een essentiële, maar omslachtige stap in het productieproces van precisieonderdelen voor schakelaars. Het klassieke procedé duurt lang en brengt nauwkeurigheidsrisico's met zich mee. Laserharden maakt komaf met beide problemen. Niko introduceert het in zijn productieproces.

Succesvol concurreren op wereldniveau vraagt om een combinatie van een aantal unieke voordelen en weten hoe boven de rest uit te steken. Precisieproductie biedt u deze mogelijkheid. Tezelfdertijd stellen zich enkele uitdagingen op het vlak van machines, sturing en gereedschap. We identificeerden zes domeinen waarin een bedrijf het verschil kan maken en gaan hier dieper op in in zes white papers. De eerste rond precisiecomponenten in zeer korte tijd is nu downloadbaar!

Hybride bewerkingstechnologieën combineren twee of meer bestaande technologieën in een nieuwe opstelling en dit op zo'n manier dat de voordelen van iedere technologie synergetisch benut kunnen worden. Maar ze kunnen meer betekenen dan dit.