Praktische toepassingen van mobile devices in de productieomgeving

Heeft u veel papierwerk met het uitvoeren en opvolgen van checklists en procedures? Worden er regelmatig fouten gemaakt bij het klaarmaken van bestellingen? Moet u op uw werkpost veel van positie wijzigen om alles in het oog te kunnen houden? Wordt visuele opvolging van een proces bemoeilijkt door grote contrastverschillen? Voor heel wat industriële bedrijfsprocessen kunnen mobiele communicatiemiddelen, smart glasses in het bijzonder, al ingezet worden.

Momenteel worden mobile devices al in de praktijk ingezet en kennen verschillende toepassingen en mogelijkheden in een productieomgeving, gaande van order picking en distributie, het doorlopen van checklists en procedures, 'beperkte' augmented reality, beeldverbetering, ...

Het gebruik van slimme, mobiele toestellen kan misschien ook voor u een oplossing bieden. Laat u inspireren door de volgende toepassingen!

Worstelt uw bedrijf met een gelijkaardig probleem? Is uw inspiratie geprikkeld en wil u ook stappen zetten naar een slimme fabriek ? Neem beslist contact op, wanneer u zelf aan de slag wil gaan: Sirris werkt samen met Evolar en Augnition om mogelijke oplossingen in de praktijk bij u uit te testen.

Dit artikel kadert in het AO-project 'Snelheid als competitief wapen' en kwam tot stand met steun van Agentschap Ondernemen en Nieuw Industrieel Beleid.