Met het thema 'rethink, recycle, re-use & renew' bewijst de vakbeurs Kunststoffen, die op 27 en 28 september plaatsvindt in het Nederlandse Veldhoven, dat ze helemaal mee is met de belangrijke grote trends in maatschappij en industrie. Ook Sirris, dat al van in het prille begin mee is in deze trend, zal aanwezig zijn met een stand en zal een presentatie verzorgen.

Op 16 februari organiseren Sirris en Agoria de workshop ‘Plastics: Smart Interconnected’. Vooraanstaande onderzoekers, academici en specialisten uit de business zelf werpen er een blik op de toekomst van de Belgische kunststofindustrie en hoe de bedrijven het verschil kunnen maken. Rond smart plastics staat, naast twee getuigenissen uit het bedrijfsleven, ook een bijdrage van Sirris op het programma.

Hoe kunt u zich als kunststofverwerker differentiëren van de anderen? Een mogelijkheid is uw producten slim maken, door ze te voorzien van extra functionaliteiten. De voordelen zijn talrijk, de toepassingsmogelijkheden quasi oneindig en dat tonen we u uitgebreid tijdens de workshop 'Plastics: Smart Interconnected, the way to go forward'.

Reactiesnelheid en flexibiliteit van uw organisatie vergroten en de doorlooptijden in alle bedrijfsprocessen verkorten? Met quick response manufacturing (QRM) boekt u tijdwinst in het traject van bestellen tot afleveren. Wilt u weten wat QRM voor uw (kunststofverwerkend) bedrijf kan betekenen? Kom dan op 16 november naar de QRM-infosessie en workshop van Agoria.

Eind september vindt de Kunststoffenbeurs 2016 plaats, hét event voor alle professionals uit de kunststofindustrie. De 18e editie heeft als thema ‘Van idee tot product’. Als specialist in het uitdenken en optimaliseren van producten en productieprocessen, mag Sirris hierop niet ontbreken. Zo geven we twee lezingen en stellen we ons aanbod voor op een eigen beursstand.

Tijdens het slotevent van InnEEplas - Innovatieve Speerpunttechnologieën voor Energie-Effectiviteit & Efficiëntie in het kunststofverwerkingsproces - maken de partners een evaluatie op van het project. Ze stellen hierbij een benchmark voor van de Vlaamse kunststofverwerkende industrie. Enkele bedrijven komen getuigen.