Paumelles Liégeoises herziet processen en vergroot efficiëntie

Paumelles Liégeoises vroeg Sirris zijn productieprocessen en sturing onder de loep te nemen, om zo een manier te vinden om nog altijd binnen de 48 uur aan de klanten te leveren en bovendien de voor het bedrijf verlieslatende voorraden te beperken. Dankzij een grondige herziening van zijn productieprocessen kon het bedrijf zijn efficiëntie vergroten.

Al 60 jaar produceert Paumelles Liégeoises een ruime waaier aan metalen scharnieren, vaak in beperkte series. De kmo onderscheidt zich met haar modellen op maat buiten de standaardnormen, die ze in kleine, middelgrote en grote hoeveelheden produceert. Ze exporteert 80 procent van haar productie. De productiewijze en –processen van Paumelles Liégeoises waren echter niet meer afgestemd op de hedendaagse mogelijkheden.

Drie vooruitgangstrajecten

De kmo klopte bij Sirris aan om de in te voeren veranderingen identificeren en te helpen bij de integratie ervan. De uitdaging: aan de klant blijven leveren binnen 48 uur, zonder de aanleg van voorraden die tot verliezen leiden.

Sirris begeleidde het bedrijf door het hele proces, ook bij de onontbeerlijke betrokkenheid van de tien personeelsleden. Een quick response manufacturing (QRM)-deskundige observeerde het werk in het atelier, de productiestroom en het peil van de voorraden. Ze stelde drie vooruitgangstrajecten voor: op vraag assembleren, de productietermijnen beperken en de leveringstermijnen verkorten.

Wat het resultaat van deze ingreep was, kunt u hier lezen!

Dit succesverhaal vindt u samen met nog heel wat andere terug in het Sirris-jaarverslag van 2016.