Passie en techniek in print bij Lotte Martens

Lotte Martens is een modeontwerpster die sinds 2007 werkt aan haar eigen orginele creaties. Zowel bedrijven als particulieren gaan overstag voor haar kleurrijke, speelse en duurzame prints. Om die niet alleen op textiel te kunnen aanbrengen, maar ook op andere materialen, zoals tegels, maakt Lotte Martens gebruik van speciale coatings. Sirris zorgt daarbij voor ondersteuning. 

Het begon allemaal toen een klant vroeg om een ontwerp te printen op een niet-standaard tegel. Dat betekende dat Lotte geen gebruik kon maken van reeds gecoate standaardtegels: ze moest zelf de coating voor het sublimeren aanbrengen. 

Buiten de lijntjes kleuren 

Omdat Lotte’s ontwerpbedrijf deze kennis niet in huis had, ging ze samen met Sirris Smart Coating Application Lab op zoek naar de meest geschikte oplossing en het optimale aanbrengproces. “Iets helemaal nieuws voor ons,” legt Lotte Martens uit. “Voordien hadden we nog niet met externe partners samengewerkt.” 

“Mijn passie is om techniek te combineren met ontwerp, om zo sterker in de markt te staan. Als kmo is het echter onmogelijk om alle kennis zelf te vergaren. De kmo-portfeuille van de overheid bood ons de mogelijkheid om partners – zeg maar ‘believers’ – te zoeken, die ons hielpen bij het innoveren.” 

In deze video, opgenomen tijdens de eerste roadshow van het Smart Coating Application Lab, vertelt Lotte Martens over het traject dat haar ontwerpbedrijf samen met Sirris heeft afgelegd. 

Tags: