OWI-Lab stelt klimaatkamer ook beschikbaar voor de industrie

Het Offshore Wind Infrastructure Application Lab of OWI-Lab en zijn klimaatkamer zijn dan wel door Sirris opgestart om innovatieprojecten in de offshore windenergie te ondersteunen, de testinfrastructuur bewijst ook haar nut voor andere industrietakken. Fabrikanten van grote voertuigen zoals kiepwagens, graafmachines of lucht- en ruimtevaarttoestellen kunnen er hun materieel onder extreme omstandigheden (laten) testen.

De klimatologische testkamer van het OWI-Lab in de Haven van Antwerpen is ontworpen om de betrouwbaarheid van grote en zware windturbineonderdelen te testen, zoals tandwielkasten of transformatoren. Vandaag lonen de investeringen in de open test- en monitoringinstallaties door het OWI-Lab ook voor fabrikanten van zwaar materieel.

Extreme tests voor dito werkomstandigheden

De klimaatkamer die het OWI-Lab beschikbaar stelt, is dankzij haar grote afmetingen ideaal geschikt om grote stukken te testen, in het bijzonder bouwwerktuigen. De ruimte is 593 m³ groot en kan tuigen onderbrengen van 10,6 m lang op 7 m breed en 8 m hoog.   

Caterpillar wiellader in de grote OWI-Lab klimaatkamer

De testruimte in Antwerpen kan meer dan 300 ton aan en heeft een extreem temperatuurbereik, van -60 tot +60°C, om zowel arctische omstandigheden als woestijncondities te simuleren. Dergelijke tests onder extreme temperaturen zijn met de recente koude in Noord-Amerika en de hitte in Australië al erg nuttig gebleken.  

Unieke ‘one-stop-shopformule’

Het OWI-Lab biedt totaaloplossingen aan, in de vorm van klimaattests van a tot z, met testvoorbereiding, uitvoering en rapportering in een hoogtechnologische infrastructuur.

Voor meer informatie, klik hier of neem contact op met Pieter Jan Jordaens, tel. +32 491 34 53 82