Optimalisatie spuitgietproces dankzij aanpakken van het kleefprobleem

Tijdens het spuitgietproces resulteert het moeilijk loslaten of ‘kleven’ van kunststofdelen aan de matrijs soms in beschadigde stukken, extra slijtage van de matrijs en langere cyclustijden. Het is dus essentieel om voor deze problematiek bij spuitgietproducten een oplossing te zoeken. Sirris en KU Leuven slaan de handen in elkaar om dit veelvoorkomende probleem aan te pakken.

In het kader van een TETRA-project zal de Cel Kunststoffen van KU Leuven en de afdelingen Precision Manufacturing en Smart Coatings van Sirris onderzoeken wat de impact is van verschillende oppervlaktebehandelingen op het kleefprobleem, meer in bijzonder de invloeden van texturen, coatings en een combinatie van beide. Het doel is de uitwerpkracht en de cyclustijd te verlagen, om op die manier een directe economische impact te hebben.

Binnen TETRA-projecten wordt er veel belang gehecht aan samenwerking met de bedrijven die baat hebben bij deze technologie. Er wordt dan ook gebruikt gemaakt van een gebruikersgroep die de mogelijkheid heeft om het onderzoek mee te sturen en ook zelf een case te laten uitvoeren.

Heeft u interesse in dit onderwerp? Neem contact met ons op, zodat we u nu al kunnen betrekken in de projectaanvraag en een zo relevant mogelijk voorstel indienen!