Open Bedrijvendag, een succesverhaal voor de fabriek van de toekomst

Op zondag 5 oktober nam Sirris met twee vestigingen deel aan Open Bedrijvendag om haar werking en nieuwe machines voor te stellen aan een breder publiek. En dat hebben we geweten... Zowel in Diepenbeek als in Seraing was de opkomst groot. Een mooi bewijs dat de fabriek van de toekomst op heel wat belangstelling kan rekenen!

De vestiging van Sirris in Diepenbeek, waar de productiehal van de toekomst enkele unieke robots telt, kon rekenen op zo'n 300 bezoekers. Toppers waren de Baxter-cobot, de precisiecel en de demo van een augmented-reality-bril. 

De vestiging in Seraing kreeg meer dan 530 nieuwsgierigen over de vloer. Hier werd tegelijk de aftrap gegeven voor de Week van de Miniaturisatie. De blikvangers waren dan ook miniaturisatie, maar even goed alle 3D-printtechnologieën en de testlabo's. 

Het publiek bleek van over de hele regio gekomen te zijn om een blik te kunnen werpen op de laatste nieuwe aanwinsten, maar ook de bestaande infrastructuur kon rekenen op heel wat aandacht. 

De respons van de bezoekers was zeer positief, de interesse groot. Het was dan ook een waar genoegen voor de medewerkers in beide vestigingen om de vele vragen te beantwoorden en de nieuwsgierigen te tonen hoe het er in het collectief centrum voor de industrie dagelijks aan toe gaat. De experts in Seraing vertelden het ontstaansverhaal van een product aan de hand van het figuurtje op de affiche van Open Bedrijvendag. Zo konden de aanwezigen zien hoe een idee uitgroeit tot een product, hoe een prototype tot stand komt, een matrijs gemaakt wordt, een stuk gespuitgiet wordt en vervolgens hoe dit stuk gemeten en getest wordt. 

Enkele reacties die we in beide vestigingen konden opvangen:

"Boeiend om de vele mogelijkheden te ontdekken!"

"Vanuit logistiek standpunt is zo'n bril met extra informatie heel handig om order-picking te vereenvoudigen"

"Incroyable de quoi on est capable, tellement petit!"

"Le 3D dans notre maison? Vous-y croyez vraiment ?"