Op zoek naar inspiratie rond flexibele automatisering?

Voor de maakindustrie is kwalitatieve maatproducten op korte termijn leveren aan een concurrentiële prijs vandaag een grote uitdaging. De oplossing is mogelijk te vinden in recente flexibele automatiseringstechnologieën. Maar onbekend is onbemind en daar willen Sirris, Agoria en UGent verandering in brengen tijdens een workshop rond flexibele automatisering op 15 maart.

Maakbedrijven moeten klantspecifieke producten met hoge kwaliteit kunnen leveren op zeer korte tijd en voor een globaal competitieve prijs. Hiervoor heeft men een flexibel productieapparaat nodig dat aangestuurd en ondersteund wordt door gestroomlijnde processen. Een nieuwe generatie flexibele automatiseringstechnologieën staat momenteel beschikbaar voor de industrie. Deze technologieën maken het mogelijk kleine reeksen met korte doorlooptijden en hoge kwaliteitseisen zinvol, flexibel en kostenefficiënt te produceren.

Het inzetten van de technologieën is bij het doorsnee maakbedrijf echter nog beperkt. Hierdoor hebben deze bedrijven het moeilijk om competitief te blijven. Sirris, Agoria en UGent willen deze groep helpen de beschikbare automatiseringstechnologieën in te zetten waar zinvol.

De workshop 'Flexibele Automatisering, samen gaan we ervoor' op 15 maart richt zich tot technici, ingenieurs en bedrijfsleiders die hun productie verder willen optimaliseren en flexibel automatiseringsoplossingen willen inzetten. Het event is een inspiratiebron zowel voor starters als voor bedrijven die in het automatiseringsproces willen versnellen. 

Deelnemen aan deze workshop? Meer info vindt u in onze agenda. U kunt zich hier inschrijven.  

Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van het project 'Flexibele automatisering', met de steun van VLAIO.