Ontmoeting tussen kunststofverwerkende industrie en microtechnologie

Change2Micro wil microverwerking van kunststoffen in Vlaanderen stimuleren. Daarom organiseren de projectpartners op 13 november een seminarie om de kunststofverwerkende industrie te koppelen aan de lidbedrijven van FlandersBio en DSP Valley.

Change2Micro - met als projectpartners IMEC-UGent/CMST, UGent PBM, VUB B-PHOT en SMALL-Lab - concentreert zich op microverwerking van kunststoffen. Het gaat hier om onderdelen met een gewicht in de orde van milligrammen, stukken met een oppervlaktestructuring in het micrometerdomein (zoals microfluïdakanalen) en met toleranties in het micrometerbereik. Toepassingsgebieden hiervan zijn bijvoorbeeld te vinden in fotonica, micro-elektronica, de (bio)medische wereld, sensing en microfluidics. De leden van FlandersBio en DSP Valley zijn actief binnen verschillende toepassingsdomeinen voor microprocessing van kunststoffen: biowetenschappen en slimme elektronische systemen.

Het seminarie 'Innovation through polymer microtechnology', dat plaatsvindt bij imec, zal volledig over vraag en aanbod, noden en voorzieningen gaan. Twee bootcamps zijn hierbij voorzien en als kers op de taart wordt er afgesloten met de mogelijkheid deel te nemen aan een geleid bezoek aan de ballroom-type cleanroom van imec.

Meer weten? Het programma en de praktische info vindt u op onze agenda!