Ontmoet mobiele cobot bij Sirris!

Met de komst van de KMR iiwa in onze vestiging in Diepenbeek heeft Sirris er sinds kort een cobot 'met armen en benen' bij, alweer een primeur voor België! Deze cobot staat (tijdelijk) ter beschikking van onze experts om het potentieel ervan te ontdekken en van geïnteresseerde bedrijven om hem te testen. 

De productie van de toekomst vereist concepten die intelligent, modulair, veelzijdig en mobiel zijn. Productieprocessen wijzigen constant. Hieraan moeten mobiele robotsystemen zich des te beter kunnen aanpassen. De KMR iiwa verenigt de sterke punten van een gevoelige, lichtgewicht cobot - de LBR iiwa - met een mobiel, autonoom platform. Het is, zeg maar, de combinatie van een robotarm met een AGV (automated guided vehicle). 

Klaar voor Industrie 4.0

De cobot kan veilig en met een nauwkeurigheid van ca. 1 mm naar elke gewenste locatie op de werkvloer worden gebracht. De AGV waarop de cobot is gemonteerd, kan bewegende onderdelen detecteren, vrij rond bewegen en losse productie-eilanden met elkaar verbinden tot nieuwe flexibele productie-eenheden. Zijn maximale beweeglijkheid, precisie en autonomie kunnen uw productie aanzienlijk optimaliseren en maken hem uitermate geschikt om te voldoen aan de vereisten van Industrie 4.0. 

Demo

De eerste KMR iiwa in België staat de komende maanden in onze machinehal in Diepenbeek ter beschikking van onze experts en van geïnteresseerde bedrijven. Om het potentieel en de beperkingen van deze mobiele cobot volledig te doorgronden en in kaart te brengen, zal Sirris een demo opstellen. Met de kennis die we zo verwerven, kunnen we bedrijven die willen komen kennismaken met de KMR iiwa beter begeleiden. 

Interesse om deze nieuwe cobot te ontmoeten? Neem contact met ons op! 

Meer weten? U vindt nog heel wat info over deze mobiele cobot van Kuka hier. Zijn technische fiche staat hier

Wist u dat Sirris ondertussen aanzienlijk wat ervaring in cobots heeft opgebouwd en de nodige infrastructuur in huis gehaald? Al dit moois delen we graag met u: lees meer over onze cobots en dienstverlening op de website.

Bevindt uw bedrijf zich in Limburg en heeft u interesse in cobots? Binnenkort start Sirris in samenwerking met het Innovatiecentrum Limburg en Ondernemersplatform Limburg een opleidingstraject rond cobots. Meer info hierover vindt u in onze agenda.

 

Tags: