Ontdek onze coatingrobot, precisie en digitalisering in productie tijdens Open Bedrijvendag!

Op de eerste zondag van oktober nemen onze vestigingen in Diepenbeek ook dit jaar weer deel aan Open Bedrijvendag. Een uitzonderlijke kans dus om een rits innovatieve productietechnieken en -apparaten te spotten.

Bij Sirris willen we zoveel mogelijk bedrijven de kans geven om de voordelen van de laatste productietechnologie te ontdekken. Daarvoor bieden we hen toegang tot state-of-the-art infrastructuur, die we geregeld uitbreiden en updaten. Zo kochten we onlangs drie gloednieuwe installaties aan, die we u graag uitgebreid voorstellen op Open Bedrijvendag.

1. Nieuwe technologie voor precisiebewerking

Het Precision Production Lab in ons machinepark biedt sinds kort een volledig klimaatgeregelde precisieproductieomgeving en gloednieuwe metaalbewerkingstechnologie. Daarmee onderzoeken we technieken zoals complex frezen met nauwkeurigheden kleiner dan een menselijk haar, cryogeen bewerken en laserharden. 

2. Nieuwe technologie voor bewerken van geavanceerde materialen

Met behulp van een laser worden materialen in geharde toestand gebracht, met behulp van stikstof worden materialen bij temperaturen tot -150 °C bewerkt.

3. Intelligente spuitrobot voor coatings

Verder breidden we ons Smart Coating Lab uit met een hypermoderne spuitcabine, waarin een robot materialen kan natlakken. Zonder veel programmeerwerk doet hij na wat de operator hem toont. Steeds meer dagelijkse gebruiksvoorwerpen worden afgewerkt met 'slimme' coatings.  Die bieden tal van voordelen: de voorwerpen stoten vuil en bacteriën af, blijven krasvrij, bedampen niet meer ...

4. Cobots en digitale brillen op de werkvloer

Robots en digitale tools worden op nog veel meer plaatsen op de werkvloer gebruikt. Denk maar aan robots die op kleine schaal ingeschakeld worden als assistenten van operatoren, ook wel cobots genoemd. Of aan digitale brillen, die realtime-informatie bieden over orders in een magazijn.

Tijdens Open Bedrijvendag geven onze technologie-experts tekst en uitleg bij al deze hightechinstallaties en de mogelijkheden ervan. Daarnaast organiseren we demonstraties met onder meer de robottechnologie, en workshops met bijvoorbeeld waterafstotende oppervlaktebehandelingen en anti-graffiticoatings. Zo ontdekt u heel wat technologische hoogstandjes.

Niet te missen, dus!

Sirris opent de deuren op 2 oktober, van 10 tot 17 uur. Ons adres: Wetenschapspark 3 & 9, 3560 Diepenbeek.