Ontdek de opportuniteiten van de circulaire economie tijdens masterclass!

De strategieën binnen de circulaire economie zijn niet meer weg te denken. Ze helpen je efficiënter om te gaan met grondstoffen, die alsmaar schaarser, minder toegankelijk en duurder worden. Sirris-partner Plan C organiseert daarom de Masterclass Circulair Ondernemen. Neem een diepe duik in de wereld van de circulaire economie en ontdek welke strategieën jouw bedrijf kunnen versterken en klaarstomen voor de toekomst.

Je hebt al gehoord van deeleconomie, Cradle2Cradle-collecties, leasemodellen in plaats van verkoop, production on demand, 3D eco-manufacturing… maar je kan nog niet direct vatten wat dat voor jou kan betekenen of hoe je zo’n trend kan kapitaliseren? Deze masterclass komt je hierin tegemoet door in te zoomen op bovenstaande trends: welke business-strategieën zitten hier achter? De circulaire economie - met als basisfilosofie 'verstandiger omgaan met grondstoffen' - biedt je bedrijf immers verschillende zakelijke opportuniteiten.

Tijdens vier sessies van een dag, ontdek je als ondernemer welke strategieën binnen de circulaire economie extra waarde voor jou kunnen opleveren. Er wordt gekeken naar uitdagende trends die leven bij de consument en ook naar de richting die de overheid uitgaat, naar welke samenwerkingen of zakenrelaties je strategie kunnen versterken. Financiële experts lichten toe hoe je verschillende strategieën financieel kan onderbouwen.

Deze masterclass, die plaatsvindt in Antwerpen, bestaat uit een introductiedag op 8 mei, drie dagen doorwerken (27, 28 en 29 mei) en een feestelijke afsluiter op 17 september. Alle info en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u hier.