Ontdek de mogelijkheden van multimateriaalverbindingen

Een combinatie van verschillende materialen kan de gepaste oplossing bieden om producten met een grotere toegevoegde waarde te realiseren! Op 20 februari organiseren Sirris, BIL, Agoria en Flanders Make een seminarie rond dit thema. We geven u het nodige inzicht in nieuwe, moderne technologieën om ongelijksoortige materialen te verbinden. 

Tot nog niet zo lang geleden werd voornamelijk vastgehouden aan eerder traditionele materialen en verbindingstechnieken. Hedendaags mechanisch ontwerp legt de focus echter op de optimalisatie van mechanische, thermische, elektrische, … efficiëntie. Dit leidde de afgelopen jaren tot 'multimateriaalontwerp'. Conventionele mechanische verbindingstechnieken zijn in deze context vaak ontoereikend. Bovendien wordt verbindingsontwerp nog frequent als laatste stap beschouwd in het ontwerpproces.  

Tijdens dit event kunt u rekenen op een algemene presentatie rond het topic, terwijl de tweede spreker een case zal bespreken die hierbij aansluit. 

In de eerste presentatie wordt een totaalaanpak besproken voor innovatief mechanisch verbindingsontwerp: van een systematische selectiestrategie voor mechanische verbindingen, over hybride verbindingsontwerp met numerieke-experimentele tools, tot het voorspellen en experimenteel valideren van de structurele integriteit van het verbindingsontwerp. 

Tijdens de tweede presentatie zal Beluma een praktijkvoorbeeld bespreken en u meenemen in het maakproces van modulaire slaapunits, waarbij bewust werd gekozen voor het gebruik van blindklinknagels in plaats van een klassieke lasconstructie. 

Meer weten? Lees verder in onze agenda

Dit seminarie vindt plaats in het kader van het project 'Multi Material Joining' waarin Sirris, Agoria, Flanders Make en BIL samenwerken. 

(Bron foto: Beluma)

Tags: