Ontdek de mogelijkheden van AM tijdens onze masterclass!

Additive manufacturing (AM) groeit stilaan uit tot een volwaardig alternatief binnen de maakindustrie. Heeft u de nodige kennis in huis om succesvol over te schakelen? Sirris organiseert op 26 april en 23 mei opnieuw een masterclass 'Design for AM'. Deze masterclass biedt u kennis en inzicht om onderdelen specifiek voor AM te ontwerpen, zodat u alle voordelen van de technologie ten volle zult kunnen benutten. 

Nu duidelijk is geworden dat AM wel degelijk potentieel heeft voor de productie van kwalitatief hoogstaande onderdelen is het voor de bedrijven van belang om hierin de nodige kennis op te doen. Om AM succesvol te kunnen toepassen is het uitermate belangrijk om het ontwerp aan te passen aan de technologie. 

Naast rapid prototyping vindt AM meer en meer toepassingen in functionele onderdelen. Om AM succesvol toe te passen is het essentieel de nodige kennis van de verschillende technieken in huis te hebben. De Sirris Masterclass 'Design for Additive Manufacturing op 26 april en 23 mei biedt u een uniek inzicht in de verschillende mogelijkheden en beperkingen van additive manufacturing als productietechniek. 

Wat de masterclass u biedt

  • We doorlopen een volledig ontwerpproces en kijken bij elke stap welke kennis u nodig heeft om AM succesvol te implementeren.
  • We bezoeken een state-of-the-art machinepark, waardoor u zelf het verschil tussen de verschillende technologieën beter zal begrijpen, en we belichten een resem van praktische design guidelines, design tools en andere tips & tricks. 

Ervaring opbouwen via bedrijfseigen case

Gedurende de masterclass werken we rond een case die ieder uit zijn eigen bedrijf of context meebrengt. Wat houdt dit precies in?

  • U herontwerpt een van uw eigen producten of onderdelen in functie van productie met AM.
  • Het nieuwe ontwerp wordt in PA geproduceerd op de machines van Sirris als proof of concept (in de prijs inbegrepen). 

Door deze masterclass krijgt u een breed en gedetailleerd beeld van de AM-technologieën, hun mogelijkheden en beperkingen. Door inzicht te krijgen in de verschillende AM-technologieën zult u een gefundeerde vergelijking kunnen maken tussen AM en de traditionele productiemethodes. Zo zult u case per case kunnen bekijken welke productiemethode het best is voor u. 

U wilt erbij zijn? Programma, inschrijvingsmogelijkheid en andere praktische info vindt u hier!