Ontdek Arkite’s virtuele engelbewaarder voor de maakindustrie

Op 18 mei lanceert Arkite nv zijn ‘Human Interface Mate’, een innovatieve 3D-sensor. Deze virtuele engelbewaarder volgt de handelingen van productiemedewerkers en grijpt in wanneer nodig. Op het internationale lanceringsevent zal Herman Derache, Managing Director bij Sirris, als keynote speaker optreden.

Om de samenwerking tussen mens en machine te verbeteren, ontwikkelde Arkite de innovatieve ‘Human Interface Mate’ (HIM). Als vorm van intelligente automatisering ‘denkt’ deze contactloze 3D-sensor mee met de handelingen van een productiemedewerker. Dreigt het fout te gaan? Dan grijpt HIM in zodat de medewerker zich nog kan corrigeren.

Het principe van gametechnologie

Missen is menselijk. Daarom kwam Arkite met het idee van een virtuele begeleider als ondersteuning voor productieprocessen. De mosterd haalde het bedrijf in de gaming industrie – meer specifiek bij de 3D-sensortechnologie Kinect die Microsoft gebruikt voor Xbox-bewegingsgames. Het resultaat? De dieptebeeldcameratechnologie gebaseerd op slimme software die ook voor games wordt toegepast, heeft er nu een nieuwe functie bij voor de maakindustrie.

Een verrijking voor de productiesector

Met zijn 3D-sensor wil Arkite bestaande processen in de maakindustrie efficiënter maken. Zo kunnen medewerkers zich volledig toeleggen op hun werk, bijgestaan door een virtuele assistent. Bijzonder nuttig is bijvoorbeeld de beeldprojectiefunctie van de HIM, die medewerkers de nodige begeleiding biedt. Wie weet dient het project bovendien als inspiratie voor de volgende generatie aan technologische experts.

Een internationale introductie

Arkite stelt zijn nieuwe creatie voor aan het grote publiek op 18 mei in het ‘Huis van de Automobiel’ (Brussel). Op dit gratis internationaal lanceringsevent kunt u de HIM met uw eigen ogen aan het werk zien. Bovendien delen tal van ervaren keynote speakers er hun visie op technologische innovatie. Zo komen ook Geert Noels (Econopolis) en onze eigen Managing Director Herman Derache spreken. Mis dit event niet! Registreren kan via www.arkite.be/launch.

Meer weten over dit evenement?

Stuur een mailtje naar events@arkite.eu.