Online en dynamisch infographic rond startups

Sirris, Startups.be en DataScouts stellen een online versie voor van de startup-infographic. Hiermee wordt de startup- en scale-up-database beschikbaar gemaakt via een online platform dat inzichten, duiding en inspiratie verleent voor de betrokken sectoren en daarbuiten.

De startup- en scale-up-databank van Sirris is wellicht de meest volledige die er tot nu toe bestaat: ze bevat ondertussen meer dan 1.500 software bedrijven en startups. De online versie laat toe dynamisch te spelen met verschillende parameters die betrekking hebben op de database en informatie geografisch op een inzoombare kaart te visualiseren.

Ontdek zelf de mogelijkheden op http://sirris.datascouts.eu/

Er zijn twee grote delen aan de infographic, die het platform ondersteunt:

 1. de geografische kaart waarop de bedrijven te vinden zijn. Men kan filteren op:
  - Locatie
  - Status: startup, scaleup, deadpool en acquired
  - Type: B2B of B2C
  - Oprichtingsjaar
  - Industrie/sector
 2. een real-time dashboard dat een dynamische weergave is van de infographic. Je kan filteren op dezelfde parameters als hierboven vermeld.

Met deze tool hopen de initiatiefnemers tegemoet te komen aan het startup-ecosysteem in de eerste plaats, maar ook aan alle geïnteresseerde partijen (journalisten, analisten en beleidsmakers). Het is een schat aan informatie die in real-time en dynamisch aan te passen is, wat voor veel duiding, inzichten en inspiratie zal kunnen zorgen.

Het online platform kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen Sirris, Startups.be en DataScouts. Deze laatste is een bedrijf dat software maakt voor dergelijke visualisaties. De data is eigendom van Sirris.