Offshore energy krijgt eigen innovatief bedrijfsnetwerk

offshore

Bent u al actief in offshore energie of wilt u de mogelijkheden om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen ontdekken voor uw bedrijf? Via het nieuw innovatief bedrijfsnetwerk (IBN) rond offshore energy kunt u inhoudelijke ondersteuning krijgen om uw innovatieproject rond offshore wind-, golfslag- en getijdenenergie uit te werken. Sirris neemt hierin het voortouw.

Offshore energie is een groeimarkt met groot exportpotentieel voor Vlaamse bedrijven. Het is ook een uitdagende markt met een kapitaalintensief en risicovol karakter, consolidatie, multidisciplinaire en technologische diversiteit en de aanwezigheid van een sterke driver tot prestatieverhoging en kostenreductie. Deze complexiteit vraagt om een gestructureerde clusterwerking, gericht op innovatie, gesteund door onderlinge samenwerking en met buitenlandse stakeholders, om het economisch potentieel van offshore energie in Vlaanderen maximaal te benutten. Dit is waarmee het nieuwe netwerk, dat op 1 maart van start ging en waaraan ook Sirris meewerkt, u wilt helpen. Andere partners in het project zijn UGent, VUB en Agoria.

Via clusterwerking kan immers (technologische) kennis versneld gekoppeld worden aan effectieve implementatie, worden marktgerichte R&D-investeringen ondersteund via demonstratie, kunnen nieuwe waardenketens gerealiseerd worden aan de hand van geïntegreerde oplossingen en kan de Vlaamse content vertegenwoordigd worden in internationale fora rond onderzoek, ontwikkeling en innovatie.

Wat te verwachten?

Innovatieve bedrijfsnetwerken hebben tot doel een dynamiek rond innovatie op gang te brengen binnen een groep van ondernemingen. Via intense samenwerking tussen de ondernemingen kan een concreet actieplan worden uitgevoerd, met een aantoonbare economische meerwaarde voor de participerende ondernemingen.

Het IBN Offshore Energy richt zich tot bedrijven die producten en diensten vermarkten in de offshore energiesector of interesse hebben om dit te gaan doen, zowel kmo’s, start-ups, grote ondernemingen, havens als R&D intensieve en innovatiebewuste organisaties.

Als lid van dit netwerk krijgt u ondersteuning met markt- en technologiekennis, om uw ideeën mee te vertalen in opportuniteiten. U krijgt duiding over het potentieel van samenwerking met een klant of leverancier in Vlaanderen of in Europa en kunt rekenen op hulp met uw subsidieaanvraag, ter ondersteuning van uw innovatie.

Het initiatief geniet de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen (VlAIO). Lees meer over dit project en de aanpak op de website van VLAIO

Tags: