Aangezien mondmaskers voor dagelijks gebruik een essentieel onderdeel van de exit-strategie zijn, is er dringend nood aan een officieel Belgisch referentiedocument.

De zesde editie van het jaarlijkse event rond regelgeving & normalisatie, georganiseerd door Agoria en met de medewerking van Sirris, vindt plaats op 10 oktober en heeft deze keer maar liefst 18 sessies over actuele, relevante topics op het programma staan.

Op 25 oktober organiseert Agoria’s expertisecentrum Regelgeving en Normalisatie voor de vijfde keer een infodag over regelgeving en normen. U kunt kiezen uit maar liefst 16 sessies!

Om betrouwbare meetresultaten af te leveren moeten labo's over een functioneel kwaliteitsmanagementsysteem beschikken en voldoen aan de nodige eisen volgens de internationale norm ISO/IEC 17025. Deze norm werd recent aangepast. Sirris, dat over verschillende testlabo's beschikt, doet het nodige om hieraan te voldoen.

Op 24 november organiseert Agoria’s expertisecentrum Regelgeving en Normalisatie een praktijkgerichte opleiding dat de deelnemers in staat stelt om op een systematische wijze risicoanalyses uit te voeren.

De kwaliteit van de poeders die men gebruikt bij additive manufacturing is van essentieel belang voor het bekomen van degelijke componenten. Deze is dan ook onderwerp van gesprek in de vele comités voor de normalisatie.

In de maakindustrie en machinebouw heerst nogal wat onduidelijkheid over de conforme beveiliging van hybride werkcellen, waarin operator en robot samenwerken. Sirris organiseert daarom op 26 september in het kader van de Normenantenne Industrie 4.0 een seminarie rond de normtechnische beveiliging van een dergelijke werkcel.

Industrie 4.0 is geen statisch moment in de tijd. Een goede strategie bekijkt nu hoe de huidige normen kunnen worden gebruikt om de veranderingen die er vandaag toe doen te faciliteren – en de evolutie van de toekomst te steunen. Daarom lanceert de normenantenne Industrie 4.0 een maandelijkse nieuwsbrief.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in regelgeving en normen? Op 31 mei organiseert Agoria 'Smart rules, smart application'. Het event bestaat uit zes tracks rond even veel verschillende actuele onderwerpen. Ook Sirris werkt hieraan mee en brengt een lezing rond de Europese Richtlijn voor Drukapparatuur (PED).

IIot, Industrieel Internet of Things, connectivity

Er gingen jaren van noeste arbeid aan vooraf. Tal van belangrijke spelers en leiders op het vlak van ICT-normering werkten eraan mee. In februari 2017 was het eindelijk zover: de release van het eerste connectivity framework voor het industriële internet. Dankzij de daaruit voortvloeiende transparantie kunnen system integrators en ontwikkelaars IIoT-protocollen en communicatiepatronen evalueren en de optimale technologie voor hun toepassing selecteren.